Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΑΣΟΕΕ: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του καθηγητή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, με κείμενο που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου έκανε τα ξημερώματα η αναρχική ομάδα που υπογράφουν ως «Αναρχικοί Αναρχικές».

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, άγνωστοι δράστες μπήκαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και χτύπησαν τον καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες ξυλοκοπήθηκαν όταν προσπάθησαν να τον προστατεύσουν.

Στο κείμενό τους χαρακτηρίζουν τον ξυλοδαρμό του καθηγητή ως «παρέμβαση» , ενώ παραδέχονται ότι άσκησαν «σωματική βία στον καθηγητή» και δικαιολογούν τον ξυλοδαρμό, με βάση τις ποινικές εκκρεμότητες του συγκεκριμένου καθηγητή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η υπόθεση του εν λόγω καθηγητή «δεν αποτελεί μεμονωμένο παράδειγμα. Ούτε είναι θέμα ανικανότητας ή αδιαφορίας των εμπλεκόμενων, αλλά έτσι λειτουργεί διαχρονικά το σύστημα και τα παρακλάδια του».

«Τέτοια υποκείμενα υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητά μας σε διάφορες μορφές, υποκείμενα που εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους δίνεται, καταπιέζουν ζωές άλλων, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιθυμίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε συνέπεια. Επιλέξαμε να ‘’σπάσουμε’’ αυτή την ψευδαίσθηση υπενθυμίζοντας στους εκμεταλλευτές μας ότι καμία θέση και κανένα κοινωνικό στάτους δεν σε καθιστά άτρωτο.

Αρνούμαστε την υποδούλωση και χτίζουμε εμπόδια στην εφαρμογή της κανονικότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ