Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Απώλεια για το Δήμο Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Ένα δυσάρεστο γεγονός συνέβη στο Δήμο Γαλατσίου με την έναρξη της νέας χρόνιας. Προ ολίγων ημερών «έφυγε» ξαφνικά ο επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Σιδερής.

Ποιος ήταν   
Ο Γιάννης Σιδερής γεννήθηκε στην Κόρωνο της Νάξου στις 18 Μαρτίου 1949, εκεί τελείωσε το Δημοτικό σχολείο και τη μέση εκπαίδευση στο Γυμνάσιο της Νάξου. Το 1970 φοίτησε στη Σχολή του ΟΤΕ και ύστερα από εξετάσεις διορίστηκε στον ΟΤΕ Σύρου. Την ίδια χρονιά εισήχθη στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε ως υπότροφος και το 1977 διορίστηκε καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Ο εκλιπών προσέφερε τα μέγιστα στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον εκπαιδευτικό τομέα και στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό μαχόμενος για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Παιδείας. Ο Γιάννης Σιδερής διετέλεσε πρόεδρος πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, σχολικών επιτροπών.
Από το 1994 ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην αρχή στο 6ο Διαμέρισμα Αθηνών, μετά στο Δήμο Γαλατσίου, ως δημοτικός σύμβουλος από το 1998, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας τα έτη 2003-2006, αντιδήμαρχος Παιδείας, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, μέλος του Δ.Σ. του «Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Βασίλης Παπαδιονυσίου», μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ). Αυτόν τον καιρό και μέχρι τον θάνατό του ήταν δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου και τακτικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Γαλατσίου.

Συλληλητήριο μήνυμα του Δημάρχου
Στο συλλυπητήριό μήνυμά του ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος αναφέρει:
«Θλίψη και οδύνη προκαλεί ο ξαφνικός χαμός του συμπολίτη μας Γιάννη Σιδερή, ο οποίος «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή στις 3 Ιανουαρίου 2015. Ο εκλιπών υπήρξε ενεργός πολίτης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην κοινωνία μας, είτε από τη θέση του εκπαιδευτικού, είτε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και την πολυετή ενασχόλησή του με τα κοινά της πόλης. Ο Γιάννης Σιδερής ήταν από τους παλαιότερους Δημοτικούς Συμβούλους (εκλέχτηκε στο δήμο Γαλατσίου για πρώτη φορά το 1998) και σίγουρα η απουσία του στερεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ένα εκλεκτό μέλος του. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και στους οικείους του».
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ