Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, τι ισχύει με νοσοκομεία και σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραλύει σήμερα η χώρα με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ,της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, καθώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο. Ποιοί συμμετέχουν στην απεργία.

Κυκλοφοριακό μπλακάουτ αναμένεται καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλει και τραμ θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία ενώ τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, σχολεία, πολεοδομίες νομαρχίες και δήμοι. Επίσης:
– δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

– Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.
– Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για την ΟΛΜΕ στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης και έτσι καλεί τα μέλη της μα συμμετέχουν σήμερα στην απεργία.
– Παρόντες στην απεργία δήλωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου, ενώ στους δρόμους βγαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
– Με την απεργία διεκδικούν και απαιτούν μέτρα προστασίας του εισοδήματός, αποτροπή της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων & εκποιήσεων του εθνικού πλούτου και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας αναφέρει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που συμμετέχει στην απεργία.
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

Προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων για την συγκέντρωση στις 6 Απρίλη στο Σύνταγμα θα είναι στις 10:15 πμ στα εξής σημεία:

ΚΑΝΙΓΓΟΣ:  Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία και Ενώσεις Γονέων
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας.

Αιτήματα

«Με την πανδημική κρίση να βρίσκεται σε εξέλιξη με ό,τι αυτή έχει επιφέρει σε κοινωνία και οικονομία, και με έναν πόλεμο τις οικονομικές συνέπειες του οποίου δεν έχουμε δει ακόμα, οι εργαζόμενοι έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια ηοποία έχει υποβαθμίσει το βιοτικό τους επίπεδο. Παρά τις αγωνιώδεις αναζητήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων για λύσεις μέσω οικονομικής στήριξης, κάτι που επιβάλλεται άμεσα, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική απάντηση» σημειώνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ