Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Αμαξες και βραβεύσεις στην Κηφισιά (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Δήμου Κηφισιάς την Κυριακή 18 Ιανουαρίου  στο Δημαρχείο της Κηφισιάς. Οι παραδοσιακές άμαξες, ως νότα του νοσταλγικού παρελθόντος της Κηφισιάς, του οποίου την  παράδοση, την ιστορία και την αίγλη σκοπεύει να αναβιώσει η Διοίκηση,  καλωσόρισαν τους πολίτες. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος προΐστατο της τελετής.

Στον εγκάρδιο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, παράλληλα με τις ευχές του για υγεία, τύχη και εργασία στις οικογένειες όλων μας, υπογράμμισε πως  η Διοίκηση της πόλης μας εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά και για τις δημοτικές ενότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας  και  Εκάλης. Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ενημέρωσε συνοπτικά για τα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι τα εξής:
-Αναβάθμιση  των υπηρεσιών καθαριότητας.
-Συνεχείς επισκευές και συντηρήσεις όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.
-Επέκταση της ενισχυτικής διδασκαλίας σε σχολεία του Δήμου μας.
-Απελευθέρωση των πεζοδρομίων και ανάδειξη του δημόσιου χώρου.
-Συμμετοχή των πολιτών στον πρωτόγνωρο θεσμό των Συνοικιακών Συνελεύσεων. Ακολουθούν και άλλοι Δημοκρατικοί θεσμοί.
-Διεκδικήσεις και εξασφαλίσεις προγραμμάτων και κονδυλίων.
-Αποτροπή νέων οχλουσών χρήσεων καταστημάτων, που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.
-Ποικίλες εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες που τόνωσαν την εμπορικότητα.
-Ετοιμότητα του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ικανοποιητική αντιμετώπιση των δυο προσφάτων κυμάτων κακοκαιρίας.
-Συνεχής προτεραιότητα στο Κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς υπενθύμισε τη ρήση του Κικέρωνος: «Δεν υπάρχει στιγμή στη ζωή μας χωρίς καθήκον» το οποίο ενστερνίζεται και η Διοίκηση. Σε ενωτικό κλίμα τόνισε πως τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εργάζονται για το πραγματικό συμφέρον των πολιτών. Αναφέρθηκε στις προσεχείς  βουλευτικές εκλογές ως εξής: «Μην καταφερόμαστε μόνο και συνεχώς κατά της κεντρικής κυβέρνησης όποια και αν είναι αυτή γιατί είναι πάντοτε εικόνα και αντικατοπτρισμός δικός μας. Ευχή μας είναι για το 2015, μια καλύτερη πατρίδα, με σύγχρονη ανάπτυξη και σύγχρονο πολιτισμό, ανθρωπιά,  αλληλεγγύη, συλλογικότητα, δίκαιη κατανομή των βαρών και αποβολή κάθε κομματισμού από την κοινωνία μας και τη ζωή μας».

Βραβεύσεις
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν πολίτες και φορείς για την συνεχή και πολυετή προσφορά τους στο Δήμο Κηφισιάς. Βραβεύθηκαν:
-Το “Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, για την πεντηκονταετή προσφορά του στον τομέα της έρευνας και δράσης για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας
-Ο Σταύρος Βόλκος, ως ο μακροβιότερος σύμβουλος από το 1950 ως το 2001, ο “Γεροπλάτανος της Κηφισιάς”.
-Ο Αρις Τζιρακιάν, ο οποίος προσέφερε στον Δήμο νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, πλήρως  εξοπλισμένες.
-Ο Δημήτριος Θανόπουλος, για τη στήριξή του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
-Ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών και Κάτω Κηφισιάς, για την προσφορά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές
-Δημήτρης Αδαμόπουλος, για την συμβολή του κατά την περίοδο ανέγερσης του ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας
– Σωματείο “Τα Παιδιά της Γης”, για την προσφορά τροφίμων στους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της περιοχής και τις οικογένειές τους
-Μαρία Καρδαρά, για την εθελοντική της προσφορά ως καθηγήτρια Αγιογραφίας στο Δήμο Κηφισιάς από το 2003
-Νικόλας Βεσσαλάς, για την εθελοντική του εργασία στο Πνευματικό Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς Γιάννης Λιανουδάκης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού του Αθλητισμού, της Επιχειρηματικότητας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στο Δήμο και πλήθος πολιτών.
Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας των αιρετών κέρδισε η Δημοτική Σύμβουλος Ευγενία Παπαδήμα και των πολιτών η Ειρήνη Δημάκη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών, από την Νέα Ερυθραία. Το πρόγραμμα τελείωσε υπό τις μελωδίες της σοπράνο Κρίστης Καθαρίου, συνοδεία του μαέστρου της Φιλαρμονικής, Φίλιππου Χίου.

Φωτό από τη βράβευση στο Μουσείο Γουλανδρή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ