Ελάτε στην παρέα μας

Ζωγράφου

Έφτασαν στους πρόσφυγες τα είδη πρώτης ανάγκης

Δημοσιεύθηκε

στις


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η  καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που διοργάνωσαν ο Δήμος Ζωγράφου και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλεγγύης και τους Προσκόπους Ζωγράφου.
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες  ποσότητες, μετά την πρωτοφανή ανταπόκριση των πολιτών, μεταφέρθηκαν προσωρινά στο »Ρυθμό», ταξινομήθηκαν από τους εθελοντές και συσκευάστηκαν σε  δέματα, τα οποία ήδη παραδόθηκαν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.
Υπό την εποπτεία της Λίντας Κέρλυ, Προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης  Μεταναστών του Δήμου Ζωγράφου τα φορτία ειδών πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη και τη Σάμο, με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στα δύο νησιά.
Επίσης, ο Δήμος Ζωγράφου παρέδωσε άλλα δύο φορτία στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Γαλάτσι και στην Κοινότητα των Κούρδων στο Λαύριο. Επιπλέον στη Μυτιλήνη εστάλησαν και φιάλες οξυγόνου, που προορίζονται να σώσουν ζωές καταπονημένων προσφύγων, ιδιαίτερα μικρών παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της ταξινόμησης των ειδών πρώτης ανάγκης στο »Ρυθμό», μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν στους εθελοντές γράμματα παιδιών, που απευθύνονται στα προσφυγόπουλα, στα ελληνικά και στα αγγλικά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με ζεστά και ενθαρρυντικά μηνύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ