Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Έρχονται μέτρα από την κυβέρνηση για την βενζίνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύριο ή την Πέμπτη αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα τα οποία θα περιλαμβάνουν ελάφρυνση μέσω πλατφόρμα στα καύσιμα, επιταγή ακρίβειας και την συνέχεια των επιδοτήσεων σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα.

Στοχευμένη και όχι οριζόντια σε όλους θα είναι η επιδότηση για τα καύσιμα, που θα έρθει τις επόμενες μέρες ως «κουπόνι βενζίνης». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο έκτακτο επίδομα θα χορηγηθεί και σε αυτή την περίπτωση με εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε πως θα υπάρξει παρέμβαση στα καύσιμα, «ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος επισήμανε:

«Θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων».

Ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

Ως προς στο πώς θα δοθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως «δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση “πυρηνικής φυσικής” ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ