Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Έρχεται προκήρυξη για 4.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, θα βγει και νέα προκήρυξη για 700 θέσεις που θα αφορούν ιατρικό προσωπικό.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης βρέθηκε την Παρασκευή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Απο εκεί, ο υπουργός – που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον βουλευτή της ΝΔ Μάξιμο Σενετάκη και στελέχη του κόμματος – αναφέρθηκε στην προκήρυξη των τεσσάρων χιλιάδων νοσηλευτών, εξηγώντας ότι ήδη έχει πάει για ανάρτηση στον ΑΣΕΠ.

«Έχει εκτιμηθεί ό,τι ζητήθηκε σε νοσηλευτές από τις νοσηλευτικές δομές του Ηρακλείου και μάλιστα αυτές οι προκηρύξεις είναι και με αυξημένη μοριοδότηση, για τους νοσηλευτές που ήδη υπηρετούν στο σύστημα υγείας ως επικουρικοί και ήτανε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας» ανέφερε ο υπουργός που πρόσθεσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα βγει και η προκήρυξη των επτακοσίων θέσεων για ιατρικό προσωπικό.

Συγχρόνως, όπως τόνισε, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας επεξεργάζονται και τις δυνατότητες που προκύπτουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Το ταμείο ανάκαμψης είναι ποσό 350 εκατομμυρίων ευρώ για τα νοσοκομεία και 250 εκατομμυρίων για την πρωτοβάθμια, άρα συνολικά οι δομές θα αναβαθμιστούν και κτηριακά, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, συμπληρώνοντας ότι ο σχεδιασμός αυτός αφορά και τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ