Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Έναρξη των “Σχολών Γονέων” στο Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει και εφέτος στο πρόγραμμα «Σχολές Γονέων», ώστε να προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Τα προγράμματα που πρόκειται να λειτουργήσουν στη Σχολή Γονέων στο Μαρούσι, τα οποία απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας, μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είναι τα εξής:  
-Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών, σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών, αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών,
-συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.), διάρκειας 25 ωρών, -συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών.
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 20 ατόμων.

Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε:
– στο Δήμο Αμαρουσίου  στο Τμήμα Υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου
email: [email protected]
Φαξ: 2132038 526
– στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Βόρειου Τομέα  Αττικής  κα  Τιτάκη  Μαριλένα,
e-mail : [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ