Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Έκλεισε έναν χρόνο το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου, μία προσπάθεια στοχευμένης κοινωνικής παρέμβασης που εφάρμοσε με  επιτυχία, η δημοτική αρχή, έκλεισε έναν χρόνο διανομών σε σταθερή μηνιαία βάση!
Xιλιάδες τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης, μοιράστηκαν σε οικογένειες  συνδημοτών μας που επλήγησαν από την βαθιά οικονομική ύφεση η οποία μαστίζει την χώρα μας, προσφορά επιχειρήσεων, φορέων, συλλόγων και ιδιωτών. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Διονύσου μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζει 124 οικογένειες, προσφέροντας τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ως την ελάχιστη κίνηση ανακούφισης.

Δήλωση Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Διονύσου  κ. Γιάννης Καλαφατέλης, σε σχετική του δήλωση τόνισε: «Πέρασε ένας χρόνος αποτελεσματικής λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι ανάμικτα. Από τη μια χαρά για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, από την άλλη όμως δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι στις μέρες μας ξαναζούμε εικόνες περασμένων δεκαετιών… Σε κάθε περίπτωση όμως και με δεδομένο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν χαράζει, ούτε μπορεί να επηρεάσει την κεντρική οικονομική πολιτική, οφείλουμε ως δημοτική αρχή να ανακουφίσουμε όπως και όπου μπορούμε, τους αδύναμους συνδημότες μας και να δείχνουμε καθημερινά έμπρακτα το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου. Χρέος μας είναι να προσπαθούμε να βελτιώσουμε συνεχώς την καθημερινότητα των πολιτών και να τους στηρίζουμε σε κάθε τους δυσκολία.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν – και στηρίζουν – αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο σε εποχή οικονομικής κρίσης να έχεις τόσους πολλούς και πολύτιμους συμπαραστάτες. Μας τιμά η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν στηρίζοντας και ενισχύοντας τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους εθελοντές του Δήμου μας, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών, τους φορείς της εκπαίδευσης, στον κάθε συνδημότη και στην κάθε συνδημότισσα ξεχωριστά, που αγκάλιασαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Μετά από ένα χρόνο, αποδείξαμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους συνανθρώπους μας!
Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ και να εκφράσω την ελπίδα, να μπορέσει να εκλείψει η ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου όχι μόνο από τον Δήμο μας αλλά από παντού και μάλιστα αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ