Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Όλο το παρασκήνιο της «εισβολής» στο Κολλέγιο Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση προκάλεσε χθες η εισβολή εξωσχολικών με μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών.

Το Κολλέγιο προχώρησε στην εφαρμογή πρωτοκόλλου ασφαλείας μετά τον εντοπισμό εξωσχολικών στο προαύλιο του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για μαθητές άλλου σχολείου που είχε νωρίτερα καυγαδίσει με μαθητή του Κολλεγίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του διευθυντή / President Κώστα Συνολάκη, που έφθασε μέσω email στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μετά τη λήξη του περιστατικού, «μόλις πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν από την κύρια είσοδο, κινητοποιήσαμε τον μηχανισμό ασφαλείας του σχολείου και καλέσαμε την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus». Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους, οι είσοδοι των οποίων κλειδώθηκαν για λόγους ασφαλείας σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων μέχρι να ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή του περιστατικού η πληροφορία όπως ήταν φυσικό διαδόθηκε ανάμεσα στους μαθητές, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους γονείς τους μέσω κινητών τηλεφώνων. Ετσι, στην είσοδο του σχολείου συγκεντρώθηκαν γονείς και φροντιστές, ζητώντας να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για ό,τι συνέβαινε εντός του σχολείου, καθώς η είσοδος απαγορεύθηκε σε όλους.

 

Ο καβγάς των δύο μαθητών του Κολλεγίου

Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν από έναν καβγά δύο μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών μπροστά από τον κινηματογράφο «Αβάνα» στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μαθητές τσακώθηκαν χθες το πρωί εκτός σχολείου έξω από την «Αβάνα» και ο ένας εκ των δύο φώναξε έναν αλλοδαπό, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, για να χτυπήσει τον συμμαθητή του.

Ο αλλοδαπός, μαζί με κάποια ακόμα άτομα, περικύκλωσαν τον μαθητή και επιχείρησαν να τον χτυπήσουν, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μαθητής κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια φίλων του και να πάει στο σχολείο.

Στη συνέχεια ο αλλοδαπός, μαζί με ένα ακόμα άτομο, πήγαν στο Κολλέγιο Αθηνών, κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα, μπήκαν στον προαύλιο χώρο, πιθανότατα πηδώντας από μάντρα, αναζητώντας τον μαθητή.

Οι εξωσχολικοί με τα μαχαίρια έγιναν αντιληπτοί, ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της Ασφάλειας και των ΕΚΑΜ, ενώ από τη διοίκηση του σχολείου ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο και οι μαθητές κλειδώθηκαν στις αίθουσες για να παραμείνουν ασφαλείς.
Ωστόσο, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο Κολλέγιο Αθηνών, τα εξωσχολικά άτομα είχαν εξαφανιστεί.

Μετά τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. στον προαύλιο χώρο και από τη στιγμή που υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κάποιος εξωσχολικός στον χώρο, το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν, ωστόσο διεξάγεται προανάκριση, ενώ έχει ήδη κληθεί να καταθέσει ο φύλακας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ