Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ψυχρολουσία με το έκτακτο δώρο Πάσχα: Μπαίνει τέλος σε νέα επιταγή ακρίβειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για έκτακτο δώρο Πάσχα καθώς όπως τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης «έχουμε εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Ψυχρολουσία με το έκτακτο δώρο Πάσχα μετά τις σημερινές δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος τόνισε ότι τα δημοσιονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το σχεδιασμό για παροχές.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον Ant1 ο υφυπουργός ανέφερε: «Ναι, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο τα πήγαμε καλύτερα έναντι του στόχου, αλλά το αποτέλεσμα δεν μας επιτρέπει να κάνουμε σχέδια για παροχές. Για να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα τουλάχιστον για τρεις μήνες. Στην παρούσα φάση, πιστεύω ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα αν σχεδιάσουμε έκτακτο επίδομα για το Πάσχα. Έχουμε εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές και πρέπει να επιμείνουμε στους κανόνες της δημοσιονομικής σταθερότητας».

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  εξήγγειλε αυστηρούς ελέγχους για όσους δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, αλλά η καταναλωτική τους συμπεριφορά δεν εναρμονίζεται με αυτά, τονίζοντας ότι υπάρχουν 800 κραυγαλέες τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες θα ελεγχθούν.

Όσον αφορά τα POS για τους 35 κλάδους οι οποίοι υποχρεώθηκαν από φέτος στην εγκατάσταση τους για πρώτη φορά, ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση πέραν του τέλος Φεβρουαρίου.

Σχετικά με τον  ΕΝΦΙΑ, ο Χάρης Θεοχάρης είπε ότι η πληρωμή του μπορεί να γίνει μέχρι και σε 11 δόσεις – από 10 που ήταν μέχρι τώρα – και από το 2025 θα μπορεί να γίνεται και σε 12 δόσεις. Τέλος, σχετικά με τη φορολογία εισοδήματος, είπε ότι ο φόρος που θα προκύψει, μπορεί φέτος να πληρωθεί σε ως 8 μηνιαίες δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ