Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φωτιά στη Σάμο: Ελεγχόμενη η κατάσταση της πυρκαγιάς – Έρευνες για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες, Τετάρτη, το μεσημέρι, στο Παλαιοχώρι Σάμου, ενώ ακόμα είναι συγκλονισμένη η χώρα από τη συντριβή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ o Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης δήλωσε σε γνωστή ιστοσελίδα πως “η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Είναι πλέον ελεγχόμενη και πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ ελπίζουμε ότι θα έχουμε τελειώσει. Ευτυχώς δεν έχουμε ανέμους. Χθες ήταν κάτι το τραγικό αυτό με τους ανέμους”.

Οι καιρικές συνθήκες σήμερα είναι πολύ καλύτερες με τους ανέμους να έχουν στραφεί σε ήπιους ανατολικούς, γεγονός που διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης. Από το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως η φωτιά προκλήθηκε από κολόνα της ΔΕΗ.

Για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

 

Θρήνος για τους 2 νεκρούς από τη συντριβή του ελικοπτέρου

Στο επίκεντρο των Αρχών μπαίνουν πλέον οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου που έπεσε στη θάλασσα κατά τη συνδρομή του στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Το βράδυ της Τετάρτης εντοπίστηκε σώο και το τέταρτο μέλος του πληρώματος που αγνοείτο, καθώς κατάφερε να κολυμπήσει μόνος του στην ακτή, ενώ ο απολογισμός της συντριβής είναι δύο νεκροί και δύο διασωθέντες.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, στην Πλάκα, με τις προσπάθειες ανάνηψης να μην έχουν αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, σώος περισυνελέγη ο Ρουμάνος πιλότος και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

 

[Με πληροφορίες από News247.gr και kathimerini.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ