Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Φουλ επίθεση ο Τσίπρας: Πορεία στο λαό με στρατηγική “σκληρού ροκ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα άκρα οδηγεί τη σύγκρουση με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να κάνει πράξη τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για πρωτιά στις εθνικές εκλογές.

Η κίνηση του να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από όλες τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες με εξαίρεση μόνον τις ρυθμίσεις για το κόμμα Κασιδιάρη ναι μεν έχει ακτιβιστικά χαρακτηριστικά, αλλά εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική.

Στελέχη της Κουμουνδούρου εξηγούν, ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους στη Βουλή μια κυβέρνηση για την οποία όπως τονίζουν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το δίλημμα “δημοκρατία ή συνταγματική εκτροπή” θα είναι κυρίαρχο για τον κ. Τσίπρα στο δρόμο προς τις κάλπες, με στόχο την πλήρη πολιτική απομόνωση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του.

“Ζητάμε την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία εντός τριών εβδομάδων προκειμένου ο λαός να απαντήσει άμεσα και όχι οι πιθανώς εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη στο κοινοβούλιο: Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή”, είπε ο κ. Τσίπρας.

 

Χρόνος εκλογών

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η “πορεία προς τον λαό” που ανακοίνωσε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ομιλίες σε όλη την Ελλάδα όπως αυτή που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Περιστέρι.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί μεταξύ βουλευτών και στελεχών είναι ότι οι κάλπες θα στηθούν στις αρχές Απριλίου, κάτι που έγινε σαφές όπως τονίζουν από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι “κάποιες εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα”.

Σημειώνουν μάλιστα ότι δεν πρόκειται να δώσουν την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να φέρνει τροπολογίες με επιδόματα στη Βουλή για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον εφιάλτη της ακρίβειας που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας.

 

Το… μέτωπο

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να κλείσει και το μέτωπο που άνοιξε με τη Χ. Τρικούπη, η αιχμής της Πόπης Τσαπανίδου, ότι θα είναι προϊόν εκβιασμού του κ. Ανδρουλάκη τυχόν συνεργασία Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ.

“Δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο. Το αν θα εκβιαστεί κανείς έχει να κάνει με τις αντοχές και τον χαρακτήρα του. Δεν αφορά μόνο τον κ. Ανδρουλάκη αλλά όσους παρακολουθήθηκαν”, είπε ο κ. Τσίπρας.

 

Ασφυκτική πίεση

Η δήλωσή του αυτή πάντως εντάσσεται στη στρατηγική της ασφυκτική πίεσης προς τον ΠΑΣΟΚ προκειμένου να πάρει καθαρή θέση στο αντί- μητσοτακικό μέτωπο που θέλει να χτίσει η Κουμουνδούρου.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στη μάχη των εκλογών με σκληρό ροκ και ευελπιστεί ότι θα οδηγήσει σε απομόνωση τον πρωθυπουργό, με αιχμή τα θέματα της ακρίβειας και των παρακολουθήσεων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ