Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Υπόθεση Γεωργούλη: Έρχονται τρεις νέες καταγγελίες – Με ποιες ποινές έρχεται αντιμέτωπος

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία της Δικηγόρου των Βρυξελών για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, φαίνεται πως εκκρεμούν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κακοποιητικών και έκνομων ενεργειών του ευρωβουλευτή εις βάρος ατόμων του περιβάλλοντός του στις Βρυξέλλες. Εάν τα τρία (επί του παρόντος φερόμενα σαν) θύματα σεξουαλικής και σωματικής βίας προχωρήσουν τελικά σε επίσημη καταγγελία εναντίον του, τότε ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί σε μακράν δυσχερέστερη θέση από ό,τι τώρα, καθώς θα κριθεί σαν κατά συρροήν και εξακολούθησιν δράστης. Ως εκ τούτου, εάν η ετυμηγορία στην ενδεχομένη δίκη είναι καταδικαστική, αντίστοιχη των κατ’ επανάληψιν αδικημάτων του θα είναι και η ποινή που θα του επιβληθεί.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνίδα συνήγορος του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, διατείνεται πως ο πελάτης της είναι αθώος, κάτι που θα αποδείξει και ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τα κακοποιητικά περιστατικά που του καταλογίζονται. Όπως δηλώνει η κα Μαλλά «ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης δεν είχε λάβει γνώση ή είχε ποτέ κληθεί από οποιαδήποτε αρχή, δικαστική ή άλλη, προκειμένου να λάβει γνώση για κάποια καταγγελία. Δεν έχει κληθεί ποτέ από κανέναν και ποτέ δεν έχει λάβει γνώση καμίας καταγγελίας μέχρι την Παρασκευή 14 Απριλίου, όταν του κοινοποιήθηκε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Δεν έχει καμία υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο».

Οι ενδεχόμενες ποινές

Σύμφωνα με τη διαδικασία, που ορίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν αρθεί η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη, οι αρχές θα στείλουν επιστολή και θα τον καλέσουν να καταθέσει, εξηγώντας τον λόγο.

Εναλλακτικά θα μπορούσε να πάει αστυνομικός στο σπίτι του να τον καλέσει να καταθέσει ωστόσο συνήθως η διαδικασία αυτή γίνεται με επιστολή.

Ο Αλέξης Γεωργούλης από την πλευρά του στη συνέχεια θα δώσει τη δική του εκδοχή μετά την καταγγελία της Δικηγόρου των Βρυξελών για βιασμό και σωματική κακοποίηση και κατόπιν, ο ανακριτής θα αποφασίσει για την προφυλάκισή του ή μη.

Ωστόσο από τις Βρυξέλλες σημειώνουν ότι είναι δύσκολο να κριθεί προφυλακιστέος καθώς έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια, από την καταγγελία. Αντίθετα, κρίνουν ότι θα δοθεί ημερομηνία της δίκης και μέχρι τη διεξαγωγή της ο Αλέξης Γεωργούλης θα παραμένει εκτός φυλακής και χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στην περίπτωση που κριθεί ένοχος ο Αλέξης Γεωργούλης για βιασμό, η ποινή είναι από 5 μέχρι 10 χρόνια.

Ο Αλέξης Γεωργούλης μέσω των δικηγόρων του, δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Αναμένεται, πλέον, να συζητηθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ