Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στο Αιγαίο: Πολύνεκρο ναυάγιο στη Λέσβο – Θρίλερ με τη διάσωση προσφύγων στα Κύθηρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολονύχτιο θρίλερ εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο και συγκεκριμένα σε Λέσβο και Κύθηρα για τη διάσωση μεταναστών σε αντίστοιχα ναυάγια που σημειώθηκαν.

Νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής είναι και τα 16 θύματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, του ναυαγίου με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο.

Η λέμβος βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (6/10) στη θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα» ανατολικά του νησιού.

Στην περιοχή επιχείρησαν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη Ε.Σ., στελέχη Π.Υ. και στελέχη ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως Β-ΒΑ 7 BF. Στην περιοχή σπεύδει, ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) ελικόπτερο Super Puma Π.Α.

Συνολικά στη λέμβο στη Λέσβο επέβαιναν, κατά τη δήλωση των επιβαινόντων σε αυτή, περίπου 40 άτομα, ενώ οι σοροί των γυναικών μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο.

 

80 μετανάστες διασώθηκαν στην περιοχή Διακόφτι Κυθήρων

Παράλληλα, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων. Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα Κύθηρα, άλλοι δύο σοροί έχουν εντοπιστεί σε δυσπρόσιτο σημείο.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 ως 10 μποφόρ. Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ