Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους τραυματίες και στις οικογένειες των θυμάτων – Βοήθεια από φοιτητές της Ιατρικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, αποτελούμενα από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκονται στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους. Η υφυπουργός Υγείας μεταβαίνει στη Λάρισα για τον συντονισμό των κλιμακίων.

Κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, αποτελούμενα από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, με εντολή της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους. Η υφυπουργός Υγείας μεταβαίνει στη Λάρισα για τον συντονισμό των κλιμακίων.

Ειδικότερα έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια ψυχολογικής υποστήριξης:

– Στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας, συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός).

– Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

– Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» από κλιμάκιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι τραυματίες, που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.

Στη διάθεση των δυο νοσοκομείων της Λάρισας, οι φοιτητές Νοσηλευτικής της πόλης

Στη διάθεση των δυο νοσοκομείων της Λάρισας βρίσκονται οι φοιτητές Νοσηλευτικής της πόλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών, μεταξύ άλλων, καλείται κάθε φοιτητής να συνδράμει και να συνεισφέρει στις έκτακτες αιμοδοσίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:

«Οι σκέψεις και η αγωνία μας βρίσκονται στους τραυματίες, σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, άδικα. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Ως φοιτητές νοσηλευτικής το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι τελειόφοιτοι φοιτητές να τεθούμε στη διάθεση των 2 νοσοκομείων της πόλης μας, για να βοηθήσουμε στην περίθαλψη των τραυματιών, με τις υποδείξεις των νοσοκομειακών υπευθύνων. Καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στις έκτακτες αιμοδοσίες των νοσοκομείων.

ΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-13:00 και 18:00-20:00

ΠΓΝΛ Τμήμα αιμοδοσίας 09:00-18:30».

Τηλ. επικοινωνίας: 686655253 (Δήμητρα, πρόεδρος ΦΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ