Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Το παρασκήνιο του pressing για Τέμπη & Καραμανλή

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ρέστα” Κασσελάκη

*Γιατί εμμένει σε προανακριτική

*Τι κρύβει η σύγκριση με Μητσοτάκη

*Ο ανταγωνισμός με Ανδρουλάκη

*Ποιοι μιλούν για αυτογκόλ Ακρίτα

Έντονο είναι το παρασκήνιο ως προς την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να εντείνει την πίεση στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να προχωρήσει σε σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι πρέπει να αποκαλυφθούν οι ένοχοι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και υπογραμμίζουν ότι η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί την ατιμωρησία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δημοσιοποίηση του σχετικού κατηγορητηρίου με αναφορά σε διατάξεις περί Διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας, το οποίο παραδόθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υποχρεώσει το κυβερνών κόμμα να συμφωνήσει σε προανακριτική επιτροπή, με στόχο τη διερεύνηση αυτών των εγκλημάτων και τελικά την παραπομπή του πρώην υπουργού Μεταφορών στη Δικαιοσύνη.

Το Μαξίμου όπως ήταν λογικό αρνήθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “επικοινωνιακό πυροτέχνημα”, γεγονός που όπως ήταν λογικό ανέβασε στα ύψη τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, κάνουν λόγο για μια στοχευμένη κίνηση, η οποία έχει ως στόχο να “στριμώξει” τον πρωθυπουργό, προκειμένου να τον εμφανίσει ότι οδηγεί την υπόθεση σε συγκάλυψη.

Το ασφυκτικό pressing είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί, με την Κουμουνδούρου να εκτιμά ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν την ευθύνη για το ότι δεν τιμωρείται κανέναν πολιτικό πρόσωπο στην τραγωδία των Τεμπών.

Αντίπαλο δέος

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και να καταστήσει σαφές ενόψει και της αναμέτρησης των ευρωεκλογών ότι αποτελεί το αντίπαλο δέος του πρωθυπουργού.

Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσει να καλεί προσωπικά τον πρωθυπουργό να σπάσει “την εξίσωση Καραμανλής=Μητσοτάκης”, προκειμένου να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό όφελος στην εκλογική μάχη της 9ης Ιουνίου.

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι οι καταγγελίες που αφορούν σε συγκάλυψη της υπόθεσης των Τεμπών, συναντά πρόσφορο έδαφος σε πολύ μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης και δεν αποκλείεται να αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες.

Συνεργάτες του μάλιστα τονίζουν ότι η συνεχής σύγκρισή του με τον κ. Μητσοτάκη θα του δώσει “πόντους” ως προς την καταλληλότητα της πρωθυπουργίας και θα ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο τυχαία άλλωστε δεν ήταν η φράση “είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας”, που χρησιμοποίησε σε άλλη μια life style συνέντευξη του στην τηλεόραση του Alpha.

Στην Κουμουνδούρου, κάνουν λόγο για τη μεγάλη ανατροπή και υπογραμμίζουν ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει πως είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει προτάσεις για να σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας.

Συνεργάτες του κ. Κασσελάκη μάλιστα δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και μιλούν για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Κεντροαριστερή μάχη

Ανεξάρτητα από το τι λέγεται επισήμως στην Κουμουνδούρου, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να κερδίσει τη μάχη ηγεμονίας με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Η μάχη της Κεντροαριστεράς προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως σκληρή, καθώς τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και τα στελέχη της Χ. Τρικούπη θέλουν να μετεξελιχθεί το ΠΑΣΟΚ σε αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ έντονος καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδρουλάκης κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις με την πρόταση μομφής που οδήγησε στην απομάκρυνση δύο στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Κασσελάκη επιχειρεί πλέον να κερδίσει τη μάχη προχωρώντας σε κινήσεις οι οποίες αποσκοπούν στο να σταλεί το μήνυμα ότι αυτός και όχι ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό.

Η ανάρτηση της Ακρίτα

Έντονος πάντως είναι ο προβληματισμός για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που προκάλεσε τη μήνυση της συζύγου του πρωθυπουργού, αλλά και την απόφαση του κ. Κασσελάκη να προσφέρει στήριξη στη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι βουλευτές που μιλούν ακόμη και για αυτογκόλ, με το σκεπτικό ότι στρέφουν αλλού την προσοχή εκτός από την υπόθεση της συγκάλυψης των ευθυνών της τραγωδίας των Τεμπών.

“Δεν θέλω να πάρω θέση γιατί η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει την ατζέντα”, είπε στο Action, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Άλλα στελέχη μάλιστα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους μιλούν για αντιπολιτευτική τοξικότητα, η οποία όπως εξηγούν δεν συμβάλει στον στόχο που είναι η πολιτική απομόνωση της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού.

Οι αρρυθμίες επιβεβαιώθηκαν και με τη δημόσια σύγκρουση περί.. μισογυνισμού, μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Καρανίκα και έδειξαν ότι είναι μακρύς ο δρόμος ακόμη ο δρόμος για να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντιπολιτευτικό του βηματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ