Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τουρκία: Πάνω από 2.000 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους 2.300 έφτασαν, πλέον, οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, από τον σεισμό-«τέρας» των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα και έγινε αισθητός ως την Αίγυπτο και το Ιράκ. Συμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία, 1.498 είναι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και 802 στη Συρία.

Σύμφωνα με την επίσγημη υπηρεσία υπηρεσιών διάσωσης της Τουρκίας, μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν τουλάχιστον 7.634 τραυματίες και 2.834 κτίρια έχουν καταστραφεί. Ο οργανισμός ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί 120 μετασεισμοί.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε σε επίσημη ενημέρωση ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος.

105 μετασεισμοί, χιλιάδες κτίρια κατέρρευσαν

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της AFAD, Γιουνούς Σεζέρ, έχουν καταγραφεί συνολικά 105 μετασεισμοί, μέχρι στιγμής. 2.834 κτίρια έχουν επιβεβαιωμένα καταρρεύσει.

Συνολικά 9.698 άνθρωποι επανδρώνουν τα κλιμάκια έρευνας και διάσωσης που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι που θα επηρεάσει τις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου της Τουρκίας.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ