Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τέμπη: «Εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη και εκτός της χαρτογράφησης που υπέδειξε η αρμόδια επιτροπή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Intercity που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

To μαύρο κουτί του μοιραίου Intercity βρέθηκε 9 μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στο πλαίσιο ερευνών για ίχνη dna. Η ομάδας έρευνας έφτασε βαθιά στο εσωτερικό των βαγονιών τα οποία έχουν παραμορφωθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Το καταγραφικό του μοιραίου τρένου θα επιβεβαιώσει κάποια από τα έως τώρα συμπεράσματα για την τραγωδία. Ωστόσο, σε αντίθεση με το μαύρο κουτί των αεροσκαφών δεν καταγράφονται οι διάλογοι.

Η Αγγελική Διακομανώλη, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας που αναζητά τα ευρήματα της τραγωδίας, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε:

«Έχει εντοπιστεί βιολογικό υλικό, έχουν εντοπιστεί αρκετά πράγματα, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα μέχρι να τελειώσει όλη η διενέργεια. Μιλάμε για ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκ ’τος χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες οι οποίοι είναι σε ένα τρένο το οποίο κινείται στα λογικά πλαίσια χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρισκόντουσαν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις, εδώ καθόντουσαν και εκεί όχι», είπε κα πρόσθεσε:

«Υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων. Υποθέτουμε πως είναι από αρκετούς επιβάτες. Είναι τόση η παραμόρφωση αν θέλετε, των υπολειμμάτων και τόση η φθορά που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει. Μετά από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη καταρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας εντοπίστηκε το ‘’μαύρο κουτί’’. ΄Έχουν δώσει ενδείξεις τα σκυλιά πως υπάρχουν και άλλα ευρήματα και θα πρέπει να ανοιχτούν τα σημεία εκείνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε το υλικό που έχει εντοπίσει ο σκύλος για να παραδώσουμε. Οι επιτροπές που βρίσκονται, βρισκόντουσαν εν πάση περιπτώσει στο σημείο, να βγάζουν τα αληθή στοιχεία. Γιατί όσοι γνωρίζουν τι δουλειά έκανε ο καθένας εκεί που ήτανε και καλό θα ήταν να είμαστε λίγο προσεκτικοί θεωρώ. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ