Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών μετά από μηνύσεις γονέων αρνητών του εμβολιασμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στοπ μπαίνει στις προσαγωγές εκπαιδευτικών, μετά από μπαράζ μηνύσεων που κάνουν σε βάρος τους γονείς – αρνητές του εμβολιασμού, σε όλη την Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να μπαίνουν στα σχολεία αν δεν φορούν μάσκες.

Ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος, μετά τα απανωτά κρούσματα μηνύσεων από γονείς, με βάση τις οποίες οι εκπαιδευτικοί σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Ο Yπουργός τόνισε ότι εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

 

Μηνύσεις και προπηλακισμοί 

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την απόφασή είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τον νόμο και να προστατεύσουν τους μαθητές, καθώς οι γονείς αρνητές απτόητοι συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον τους.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη Θέρμη, με έναν πατέρα ο οποίος χθες εισέβαλε στο σχολείο, απείλησε εκπαιδευτικούς και έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου. Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε όλοι στο αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο ο ίδιος, παρότι σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας και θα δικαστεί, σήμερα ξαναπήγε στο σχολείο για να κάνει μήνυση στη διευθύντρια, με την οποία της ζητάει 2,7 εκατομμύρια ευρώ!

 

Δείτε επίσης: Τρίτη δόση: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τον Οκτώβριο εμβολιασμοί από παιδιάτρους

 

Εισαγγελική παρέμβαση για τους αντιεμβολιαστές

Χθες πάντως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, έδωσε παραγγελία προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν εάν τελούνται ποινικώς διωκόμενα αδικήματα από αντιεμβολιαστές-αρνητές εμβολίων που μηνύουν εκπαιδευτικούς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να επιλαμβάνονται τάχιστα και να ερευνούν εάν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις, και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Τους καλεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η παρέμβασή τους να είναι συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

 

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και iefimerida.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ