Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος με 99% ο Αλέξης Τσίπρας – Ο απολογισμός του 3ου Συνεδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακηρύσσεται ξανά Πρόεδρος του κόμματος.

Η «πρωτόγνωρη συμμετοχή» στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία, για την οποία έκανε λόγο ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τις 150.000 ψήφους, προσθέτοντας 110.000 νέα μέλη στους καταλόγους των εγγεγραμμένων μελών της Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα, είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».

Εάν και αναμενόμενο -καθώς ήταν ο μόνος στο ψηφοδέλτιο των εσωκομματικών εκλογών- ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την αποδοχή του να αγγίζει το 99,5% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 80%. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου για τον πρόεδρο του κόμματος είχαν όσοι ήταν από 15 ετών και άνω.

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πια ένα άλλο κόμμα”

«Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας, στην πατρίδα μας και το έχει ανάγκη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Θύμισε ότι «το βράδυ των εκλογών της “γλυκιάς ήττας” του 2019 -γιατί πήραμε 32% του ελληνικού λαού-, είχα μιλήσει τότε ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας, ήταν μια εντολή για εμάς, μια εντολή μετασχηματισμού, μια εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν».

«Σήμερα», υπογράμμισε, «κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση. Και κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας, νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω το λογαριασμό, με την πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη της συλλογικής μας ηγεσίας, με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «με 172.000 συνολικά εγγεγραμμένα μέλη στις οργανώσεις του κόμματος και της Νεολαίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πια ένα άλλο κόμμα». «Ένα κόμμα», είπε «πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό. Μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του». «Ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της υπαίθρου, κάθε κοινωνική ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Γίναμε σήμερα», πρόσθεσε, «το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας κι ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία», για να σημειώσει ότι «αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ