Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Συνεχίζεται η δίκη για τους παιδοβιαστές στον Κολωνό: Αναβρασμός μετά την προκλητική πρόταση για τον Μίχο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή η εκδίκαση της υπόθεσης των παιδοβιαστών στον Κολωνό: Τι ακολουθεί μετά την προκλητική αθωωτική πρόταση για τον Ηλία Μίχο

Η δίκη για την υπόθεση με κατηγορούμενους τον Ηλία Μίχο, τη μητέρα της 12χρονης κι ακόμη 23 παιδοβιαστές συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Μετά την ολοκλήρωσή τους θα έχουμε τη δικαστική απόφαση, ενώ σε περίπτωση που το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, η ποινή που θα επιβληθεί στον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο δεν θα είναι πάνω από 20 χρόνια – σε αντίθεση με τον βιασμό που επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ρίχνει «στα μαλακά» τον Ηλία Μίχο απαλλάσσοντας τον λόγω αμφιβολιών για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση του κοριτσιού, αλλά και για τη μαστροπεία, στη βαριά μορφή του αδικήματος, ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας σε διευκόλυνση ανήλικης να εκδίδεται.

Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του για την εμπορία ανθρώπων, ενώ αντιθετα, πρότεινε την καταδίκη του για διακεκριμένη κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή και πορνογραφια.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση απέδωσε στην 38χρονη μητέρα της 12χρονης, για την οποία ζήτησε την ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, πορνογραφια και εκβίαση, όπως τις αποδίδονται οι κατηγορίες στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Τέλος, καταπελτης ήταν και για τον 47χρονο «Μιχάλη», ως το πρόσωπο που την εκπόρνευε και τη συνόδευε, για τον οποίο πρότεινε την ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

«Θα υπάρξει δίκαιη απόφαση για το παιδί»

«Δεν θα περάσει στο σώμα των δικαστών και των ενόρκων η εισαγγελική πρόταση», εκτίμησε την Πέμπτη η δικηγόρος της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου.

Σε δηλώσεις της στο STAR, η νομικός μίλησε για την ψυχοσυναισθηματική πίεση που υφίσταται όλο αυτό το διάστημα η ανήλικη και η οποία έχει επιβαρυνθεί από την πρωτοφανή εισαγγελική πρόταση. «Η 12χρονη είναι σε άθλια κατάσταση, κλαίει συνέχεια και δεν βγαίνει από το δωμάτιο της» είπε χαρακτηριστικά. Η κ. Ταραχοπούλου υποστήριξε, ότι ο βιασμός για τον οποίο κατηγορείται ο Ηλίας Μίχος, αποδεικνύεται από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία θα αναδείξει αύριο στην δική της αγόρευση, ενώ τον περιέγραψε με λεπτομέρειες και το ίδιο το παιδί στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Ταραχοπούλου απάντησε, παράλληλα, με έντονο ύφος στα όσα είχε διατυπώσει νωρίτερα τόσο στο δικαστήριο, όσο και σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο Open η συνήγορος κατηγορουμένων της υπόθεσης, Βάσω Πανταζή, η οποία υποστήριξε πως το παιδί είχε επιλέξει «μία συγκεκριμένη στάση για να επιβιώσει».

Υπενθυμίζεται πως η Βάσω Πάνταζη χαρακτήρισε την ανήλικη ως «εκδιδόμενη», για να προσθέσει πως «πρόκειται για μία τραγωδία η οποία μάς αφορά όλους». «Δεν είναι πορνοστάρ, ούτε εκδιδόμενη γυναίκα αυτό το παιδί, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο και σε τηλεοπτικές εκπομπές, είναι θύμα και εμείς πιστεύουμε το παιδί και θέλουμε τη δικαίωσή του» είπε με έντονο τόνο, αναφερόμενη στα όσα ακούστηκαν από τη συνάδελφό της, χωρίς να την κατονομάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ