Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Στον Χαρδαλιά το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής – Τα βλέμματα στην αντίδραση Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις μένουν για να οριστικοποιηθεί και τυπικά η υποψηφιότητα του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά ως επίσημου υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Αττικής.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά θα γίνει αύριο ή το αργότερο την Τρίτη ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα που άνοιξε με τα ζειμπέκικα του κ. Γιώργου Πατούλη και προκάλεσε την έντονη δυσφορία τόσο του Μαξίμου όσο και των παροικούντων την οδό Πειραιώς

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς πήρε το «γαλάζιο» χρίσμα για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Χαρδαλιάς, επιστρέφοντας από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε την Κυριακή προκειμένου να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας, είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναδείχτηκε σε φαβορί, μετά το μεγάλο «φάουλ» του Γιώργου Πατούλη με το ζεϊμπέκικο τη στιγμή που η χώρα καιγόταν στην πύρινη «κόλαση», καθώς η ΝΔ αναζητούσε ένα πρόσωπο με πολυετή εμπειρία και περγαμηνές στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος είχε διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για πολλά χρόνια, ενώ στη συνέχεια λαμβάνοντας κρίσιμα χαρτοφυλάκια επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ήρθε αντιμέτωπος τόσο με τα «μέτωπα» της φωτιάς όσο και με αυτό της πανδημίας του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς στις 19 Ιουλίου του 2019 διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ανέλαβε μαζί με τον Σωτήρη Τσίοδρα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού και στη συνέχεια ανέλαβε τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021. Κατόπιν ανασχηματισμού της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Πλέον το ενδιαφέρον στο γαλάζιο στρατόπεδο στρέφεται στο τι προτίθεται να πράξει ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ο οποίος σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες προτίθεται να δώσει τη μάχη για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, Σάββατο, 29 Ιουλίου, Κύκλοι του κ. Πατούλη επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι εξελίξεις επισήμαιναν  το ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής την προηγούμενη τετραετία, μετά τις πληροφορίες για άρση της στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπό του. Χαρακτηριστικά τόνιζαν πως «η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

Σε κάθε περίπτωση στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν θεωρούν ότι ο κ. Χαρδαλιάς έχει όλα τα εχέγγυα να κερδίσει τη μάχη για την περιφέρεια με την απεριόριστη στήριξη του κόμματος και των δημάρχων της Αττικής που εκλέγονται με τη στήριξη της ΝΔ.

Η περίπτωση Παπανικολάου

Πρώτος αποδέκτης  σχετικής πρότασης ήταν ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με τον οποίο συναντήθηκε χθες, Σάββατο, 29 Ιουλίου, ο κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες ο κ. Παπανικολάου, έβγαλε εαυτόν εκτός κάδρου ανακοινώνοντας με ανάρτησή του στο Facebook πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο Γλυφάδας.

Η ανάρτηση Παπανικολάου έχει ως εξής:

«Με όλη μου την αγάπη.
Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.
Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε.
Για αυτά που έρχονται.
Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”.
Τα καλύτερα είναι μπροστά
»

Παραμένει ενοχλημένος ο Μητσοτάκης με Πατούλη

Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να είναι σφόδρα ενοχλημένος με τη συμπεριφορά του κ. Πατούλη την ώρα μάλιστα που η χώρα αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο με της πυρκαγιές. Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Πατούλης και η δικαιολογία ότι επρόκειτο για «μία κακή στιγμή» δεν συγκίνησε ούτε την Πειραιώς αλλά ούτε και το Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα ο νυν περιφερειάρχης να «σβηστεί» όπως όλα δείχουν από τον αυτοδικοικητικό… χάρτη της ΝΔ.

Εξάλλου, μετά την υπόθεση της παραίτησης του Νότη Μηταράκη, από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επειδή βρισκόταν σε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από το πόστο του, εν μέσω ολοκληρωτικής καταστροφής από τις φωτιές, το μήνυμα από Μέγαρο Μαξιμού ήταν ξεκάθαρο. «Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», ανέφεραν κομματικές πηγές και συμπλήρωναν πως τα μέλη της ΝΔ δεν μπορούν να βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία και να εκφεύγουν των αρχών της παράταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ