Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου – Θα κρατηθεί σε ειδικό κελί

Δημοσιεύθηκε

στις

Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την πεντάωρη κατάθεσή της στον ανακριτή προκειμένου να πείσει ότι δεν είναι υπεύθυνη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθεί σε ειδικό κελί.

Η μεταφορά της στον Κορυδαλλό από τη ΓΑΔΑ που πέρασε και το χθεσινό βράδυ ξεκίνησε στις 8:30 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και πάλι και λίγα λεπτά πριν τις 9 έφθασε στην πύλη του Κορυδαλλού.

Και πάλι είχε συγκεντρωθεί κόσμος που την αποδοκίμασε. «Ου να χαθείς να χάνεσαι», «ψόφα», ήταν μόνο μερικά από αυτά που ακούστηκαν να φωνάζουν σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

Τι υποστηρίζει η 33χρονη 

Περιγράφοντας το κατηγορητήριό της ως άδικο, πρωτάκουστο, εξωπραγματικό και επονείδιστο, η φερόμενη ως δράστις δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου» στο απολογητικό της υπόμνημα, καταλήγοντας πως «καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί».

Σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους της, η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα, όταν ενημερώθηκε για την προφυλάκισή της, καθώς δεν αποδέχτηκε καμία κατηγορία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, δηλώνοντας αντίθετα πως «επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

 

Γιατί θα προαυλίζεται μόνη της

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αποτελεί σύμφωνα με τις πληροφορίες, «κόκκινο πανί» για τις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να υπάρχει ειδική μέριμνα για την προφυλάκισή της. Έτσι, μετά τις πρώτες δύο μέρες τις οποίες και θα τις περάσει σε απομόνωση, λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, στην συνέχεια αναμένεται να μείνει σε ειδικό χώρο και θα προαυλίζεται μόνη της ετσι ώστε να αποφευχθεί να δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση από τις συγκρατούμενές της.

 

Κατεπείγουσα έρευνα για Μαλένα-Ίριδα

Εν τω μεταξύ κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας διέταξαν χθες οι εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου τους. Πισπιρίγκου. Στο «μικροσκόπιο» δύο εισαγγελέων της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Απόστολου Ανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνου, μπήκαν ήδη οι συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, αφού έφυγαν σε διάστημα μόλις 20 μηνών.

Η νέα έρευνα θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ενώ η εντολή είναι να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο. Οι δυο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τους ιατρικούς φακέλους των δυο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δυο υποθέσεις.

Πάντως, με ανάρτησή του, ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων άφησε χθες αιχμές αναφορικά με τα υποτιθέμενα προβλήματα υγείας, που είχαν οι κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς σημαίνει απλά ότι ένα αυτοκίνητο κινείται χωρίς μπαταρία. Γίνεται;

Εάν ένας παθολογοανατόμος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να ζητήσει ενδελεχή έλεγχο σε εξειδικευμένο εργαστήριο που ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν ελάχιστα #πατρα» σχολίασε στο Twitter με νόημα ο ιατροδικαστής Λέων.

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ