Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Στέλνει σε νέες εκλογές ο Κασσελάκης: Προσφεύγω στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ώρα μηδέν» για το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με τον Στέφανο Κασσελάκη αυτή την ώρα από το βήμα του 4ου Συνεδρίου να προαναγγέλει ότι ουσιαστικά το κόμμα οδηγείται σε νέα εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου.

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγοντας την αυλαία των εργασιών του 4ημερου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwo Do, σήκωσε το γάντι μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που τον κάλεσε να προσφύγει στη βάση των μελών του κόμματος και να αναζητήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη τους.

« Εσείς είστε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένας σύριζα υπάρχει. Τα μέλη μας », είπε προσερχόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνοντας προς τα μέλη του κόμματος. « Μπορεί να διενεργείται εκτάκτως, αλλά έχει την ιδεολογική και προγραμματική βαρύτητα ενός τακτικού συνεδρίου », σημείωσε στην ομιλία του, τονίζοντας πως αυτό το συνέδριο « ετοιμάζει το άλμα στο αύριο ».

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε νέες εκλογές»

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον απόηχο της παρέμβασης Τσίπρα απάντησε προκηρύσσοντας εσωκομματικές εκλογές, σε δύο εβδομάδες, στις οποίες είτε θα λάβει ξανά την εμπιστοσύνη των μελών του κόμματος, ισχυροποιώντας τη θέση του έπειτα από αυτό το νέο κύμα αμφισβήτησης, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την πορεία του προς στις ευρωεκλογές με νέο αρχηγό.

Όπως ανέφερε «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%»

Τέλος, τόνισε ότι δεν φυτεύτηκε στην ηγεσία του κόμματος, αλλά από τα μέλη του κόμματος και ανακοίνωσε ότι πάει σε νέες εκλογές για ηγεσία του κόμματος. «Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μονη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος.Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη.Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ