Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σοκ στον Tσίπρα θέλει ο Κυριάκος στις ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Πανστρατιά κηρύσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να οδηγήσει τη Ν.Δ. σε μια μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να ρίξει στο καναβάτσο τον πρωθυπουργό.

Στελέχη της Ν.Δ. εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι μια σαρωτική επικράτηση, θα δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και θα ανοίξει το δρόμο για την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η 26η Μαΐου θα σηματοδοτήσει, το τέλος εποχής του Αλέξη Τσίπρα, με το επιχείρημα ότι δεν θα έχει περιθώρια ελιγμών για να γυρίσει το παιχνίδι.
O Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα με τη συνέντευξή του στον ALPHA ζήτησε ξεκάθαρη αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για να γίνει σαφές ότι η κλεψύδρα για το κυβερνών κόμμα άδειασε οριστικά.

Ας δούμε δύο χαρακτηριστικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. που δείχνουν τους στόχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
Α. Γεωργιάδης: «Ένα συντριπτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, καθιστά αναπόφευκτη την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών».
Τ. Θεοδωρικάκος: «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο. Στις 26 Μαΐου, ξεκινά η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Μεγάλη διαφορά
Τόσο οι δηλώσεις του αντιπροέδρου όσο και του Συντονιστή Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Ν.Δ. καθιστούν σαφές ότι στόχος της Πειραιώς είναι να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Όπως τονίζουν, μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ πιθανό να υποχρεώσει τον πρωθυπουργό να αναθεωρήσει την άποψή του για εξάντληση της τετραετίας.
Σε ερώτηση για τη διαφορά που θα φέρει τέτοιες εξελίξεις, τα στελέχη της Ν.Δ. αποφεύγουν να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση, καθώς φοβούνται τη χαλαρότητα της ψήφου των ευρωεκλογών ή και την αντισυσπείρωση.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στην τελευταία του συνέντευξη στον ALPHA αρκέστηκε να μιλήσει για καθαρή νίκη, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσοστά.

Αποτέλεσμα-σοκ
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υπογραμμίζουν ότι η Ν.Δ. πρέπει να έχει στο ποσοστό που θα λάβει τον αριθμό «3» μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πέριξ του 20%.
Όπως εξηγούν, το αποτέλεσμα θα προκαλέσει σοκ στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, καθώς θα είναι προφανής η αναντιστοιχία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και την κυβερνητική πλειοψηφία.
Κοινή είναι άλλωστε η εκτίμηση ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει σημάδια διάλυσης και δεν πιστεύει ότι μπορεί να ανατραπεί, το υπέρ της Ν.Δ. κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.
Τα δημοσκοπικά δεδομένα συνηγορούν προς μια τέτοια κατεύθυνση, αλλά η εντολή που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλα τα γαλάζια στελέχη είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Ήρεμη δύναμη
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν επιθυμεί να δημιουργηθούν προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν μέσω των αντιδεξιών αντανακλαστικών σε συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ν.Δ. θα εμφανίζεται ως η ήρεμη δύναμη που έρχεται να αναλάβει τα ηνία για να βγάλει τη χώρα από την ύφεση και δημιουργήσει νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Αφήγημα
Έμφαση θα δοθεί στις προτάσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη που θα δίνουν ελπίδα και προοπτική για καλύτερες ημέρες στη μέση ελληνική οικογένεια, με την άνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία.
Το αφήγημα της Ν.Δ. έχει ως βάση του τις συναινετικές διαδικασίες, κάτι που σημαίνει συνεργασία με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, με στόχο την αναγέννηση της χώρας.
Κοινοβουλευτικό στέλεχος της Ν.Δ. έλεγε στον «Χτύπο»:

    • «σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Η χώρα πρέπει να βάλει τέλος στην περιπέτεια του λαϊκισμού»,
    • «είτε με αυτοδυναμία είτε χωρίς, θα απευθυνθούμε στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που θέλουν να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα».

Το μότο, στο αφήγημα που θα παρουσιάσει η Ν.Δ. στις μεγάλες και μικρές συγκεντρώσεις που θα γίνονται ανά την Ελλάδα, είναι οι ορθολογικές και κοστολογημένες προτάσεις για το αύριο της χώρας.

Πετσίτης- Novartis
Βουλευτές και στελέχη θα επισημαίνουν ότι στις ευρωεκλογές, βασικό κριτήριο είναι, η θετική ψήφος στη Ν.Δ. απ’ όσους απαιτούν μια καλύτερη ζωή και η αποδοκιμασία της κυβέρνησης. Στην Πειραιώς ξέρουν ότι το Μαξίμου θα καταφύγει στη σκανδαλολογία για να μαζέψει την ψαλίδα της διαφοράς, αλλά δεν ανησυχούν, επισημαίνοντας ότι το κυβερνών κόμμα έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα.
Όπως αναφέρουν, η πολύκροτη υπόθεση Πετσίτη και οι καταγγελίες από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, «απέδειξαν ότι η διαπλοκή είναι το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης».
Αναφορικά με τη Novartis, τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι η υπόθεση έχει καταρρεύσει και «αποδείχθηκε αντιπερισπασμός στην τεράστια αντίδραση των Ελλήνων για το Σκοπιανό».

Μητέρα μαχών
Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση που κυριαρχεί στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, είναι πως η μάχη των ευρωεκλογών, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το α’ ημίχρονο του αγώνα και οι εθνικές εκλογές η μητέρα των μαχών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ήδη το στίγμα, τονίζοντας ότι στις εθνικές εκλογές θα κριθεί εάν οι ζωές των πολιτών θα γίνουν καλύτερες και εάν θα σταματήσει η πορεία παρακμής, διχασμού, φόρων και ανασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ