Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σοκάρουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου -Μαρτυρία και για τον πατέρα Αντώνιο ότι ασέλγησε σε ανήλικο

Δημοσιεύθηκε

στις

«Βουλιάζει» η Κιβωτός του Κόσμου με τις καταγγελίες να πέφτουν σαν «βροχή» αφού η μια διαδέχεται την άλλη. Σαν βόμβα έσκασε νωρίτερα η είδηση που βγήκε από πρωτοσέλιδο εφημερίδας, ότι μπαίνει στο κάδρο και ο πατήρ Αντώνιος καθώς υπάρχει μαρτυρία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς όπως λένε τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στη δομή «η τιμωρία σε περίμενε σε κάθε γωνία», ενώ καταγγέλλουν μεταξύ άλλων, απομόνωση, ξυλοδαρμούς, απειλές ακόμα και στέρηση φαγητού.

Μια πρώην φιλοξενούμενη γράφει στα social media: «Με πήρε απόμερα στο πάρκο, και ξεκίνησε να με χαστουκίζει, αλλά ποτέ ούτε και ο …. ούτε και κανείς άλλος εκεί μέσα δεν ασχολήθηκε με το τι πραγματικά είναι δουλειά του. Όλοι ασχολήθηκαν με το πώς να μας συνετίσουν, να μας βάλουν μυαλό, να είμαστε υπάκουα και να μη βγάζουμε μίλια».

Άγχος και φόβος

«Κι αυτός ο κόμπος μεγάλωνε και μεγάλωνε. Κι όταν έσπασε κι έπαθα την πρώτη μου πληγή στο στομάχι από το τόσων χρονών μαζεμένο άγχος μου, για να αποενοχοποιηθούν οι ίδιοι, έριξαν το φταίξιμο στα κιλά μου και στον τρόπο που τρώω, καθώς ήμουν και είμαι ένα άτομο με αρκετά παραπάνω κιλά. Μόνο εγώ ήξερα γιατί μου συνέβη αυτό κι όμως κατάφεραν να με πείσουν για αυτό που ήθελαν».

Ένας 19χρονος σήμερα, που ζούσε στο σπίτι της Κιβωτού στη Χίου, μάταια προσπαθούσε να πείσει ότι ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς δεν τον άκουσαν ούτε ακόμα και όταν άλλο παιδί έγινε μάρτυρας των όσων ζούσε.

Άλλη καταγγελία κάνει λόγο για καταναγκαστική εργασία «Μας έδιναν κασμάδες και τσουγκράνες και σπάγαμε πέτρες».

«Μιλάμε παρά μόνο για την επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα σε θεραπευτικά προγράμματα, παιδαγωγικά, που έχουμε δημιουργήσει στις δομές μας, που είναι πρότυπες μέσα σε αγροκτήματα», είπε από τη μεριά του ο πατέρας Αντώνιος.

Έσπασε τα πόδια του και έπεσε θύμα κακοποίησης

«Ως παιδί που ήμουν εκεί 7 χρόνια, είδαν τόσα πολλά τα μάτια μου. Και ήμουν θύμα κακοποίησης όταν ήμουν 16 ετών. Και δεν έχει βγει παραέξω, με λέγανε τρελό και αλήτη όταν τα έλεγα αυτά.

Όπως όταν μου φάγανε και μια αποζημίωση όταν έσπασα τα πόδια μου, με νάρκωσαν με τα χάπια τους όταν πονούσα και μου λέγανε υπόγραψε εδώ και δεν έβλεπα για να διαβάσω.

Και μετά από δύο χρόνια έμαθα ότι ήταν εξουσιοδότηση. Και έτσι με άφησαν με τις λάμες στα πόδια σε ηλικία 19 ετών και δεν πήρα ούτε ένα ευρώ».

Αγόρια και κορίτσια που φιλοξενήθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου» σε Αθήνα, Χίο, Βόλο, Καλαμάτα και Ιωάννινα και καταγγέλλουν τα όσα έζησαν, ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να προστατευτούν τα παιδιά.

Στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων έχουν ήδη καταθέσει τρία άτομα:

  • 19χρονος που έχει καταγγείλει περιστατικά ασέλγειας και κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος του κατ ‘εξακολούθηση από στέλεχος της Κιβωτού
  • 16χρονος ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τα όσα φρικτά αποκάλυψε ο 19χρονος υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησής του
  • Εργαζόμενος δομής που μίλησε στους αστυνομικούς και για άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης

Τι απαντά ο πατέρας Αντώνιος

Από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος πήρε θέση για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για ανυπόστατα ψεύδη.

«Είναι ανυπόστατα ψεύδη, είμαι αγανακτισμένος. 25 χρόνια έχω δώσει ό,τι έχω και δεν έχω», είπα και συνέχισε «Μερικές φορές ερχόμαστε σε σύγκρουση με τα παιδιά, δεν επιτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές που βγαίνουν από τα βιώματά τους».

Ενώ για συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες έκανε λόγο η πρεσβυτέρα.

Στο «κάδρο» και ο πατήρ Αντώνιος για ασέλγεια σε ανήλικο

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στο στόχαστρο μπαίνει και ο πατήρ Αντώνιος, καθώς έφηβος φέρεται να τον έχει καταγγείλει για ασέλγεια σε βάρος του.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα, αύριο θα έρθει στο φως η συγκλονιστική μαρτυρία του εφήβου για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο αλλά και η επιβεβαίωση από αυτόπτη μάρτυρα.

Όπως λέει ο έφηβος:

«Στην αρχή προσπαθούσα να τον δικαιολογήσω από την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα.

Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω.

Αυτός εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο 19χρονος βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και σόκαρε λέγοντας επίσης για τον πατήρ Αντώνιο ότι «στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Η υπόθεση πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένονται αν αυτά θα επιβεβαιωθούν ή όχι. Επιπλέον περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από τον πατήρ Αντώνιο σχετικά με το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ