Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σε απόλυτη μυστικότητα οι διαδικασίες στις Βρυξέλλες: Πόσο πιθανό είναι να προφυλακιστεί ο Αλέξης Γεωργούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι μυστική αυτή τη στιγμή στο στάδιο που βρίσκεται στο Βέλγιο», σημειώνει ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου, της γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βίας τον Γενάρη του 2020.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση φέρεται να είναι η Ελένη Χρονοπούλου έπειτα από τη δημοσιοποίηση του ονόματος και των φωτογραφιών της, καθώς όπως επιβεβαιώνει κι ο δικηγόρος της, η ίδια είχε επιλέξει να τηρήσει ευλαβικά αυτά τα τρία χρόνια τη μυστικότητα της διαδικασίας.

«Εμείς εμμένουμε σε αυτό», τόνισε ο Σπήλιος Σπηλιάκος μιλώντας στην ΕΡΤ. Σε ερώτηση για το εάν η εντολέας του γνώριζε πώς θα εξελισσόταν η διαδικασία διευκρίνισε πως δεν είχε εικόνα:

Το χρονικό διάστημα προφανώς όχι. Αυτό είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, η οποία ενεργεί στο χρόνο που η ίδια επιλέγει.

«Δεν μπορώ να σας εξηγήσω το χρόνο στον οποίο προέβη στο αίτημα στην Ευρωβουλή η Εισαγγελία, ούτε μπορώ να εξηγήσω και να τοποθετηθώ για ποιο λόγο αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα ή γιατί δεν έγινε αργότερα. Εμείς οι δικηγόροι της επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και θα πράξουμε ανάλογα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές και αναμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως, από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης έχει δηλώσει άγνοια για την καταγγελία εις βάρος του και έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Δεν έχει κληθεί ποτέ, δεν γνωρίζουμε την δικογραφία, δεν έχουμε λάβει γνώση ακόμη της καταγγελίας που έχει γίνει, ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και γι΄αυτό το λόγο δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε σε φήμες, θα περιμένουμε να λάβουμε την δικογραφία πιθανόν την Πέμπτη, το μεσημέρι και μετά θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια τοποθέτηση», υπογράμμισε σχετικά η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματίνα Μαλλά.

Πληροφορίες για προσφυγή συνεργάτη του Γεωργούλη στο Ευρωκοινοβούλιο

Την ώρα που οι δικηγόροι του ηθοποιού αναμένεται να λάβουν την δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι βέλγικες Αρχές, πληθαίνουν οι αναφορές για νέες καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο αρμόδιο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου έχει προσφύγει ήδη συνεργάτης του Αλέξη Γεωργούλη, ωστόσο όπως διευκρινίζεται για τις καταγγελίες αυτές ισχύει «απόρρητο»- κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε, ή κάποιο κόμμα στο οποίο ανήκει αυτός που εμπλέκεται και καταγγέλεται να πληροφορηθεί το οτιδήποτε.

«Ούτε από τις αρχές μπορούν τα κόμματα να μάθουν τι έχει γίνει, ούτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Έως και χθες το βράδυ, άλλωστε, δεν είχε γίνει γνωστό πότε θα πάει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση της άρσης ασυλίας του.

Πόσο πιθανό είναι να προφυλακιστεί

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που αρθεί η ασυλία του κ. Γεωργούλη, οι αρχές θα στείλουν επιστολή και θα τον καλέσουν να καταθέσει, εξηγώντας τον λόγο που τον καλούν, ενώ θα μπορούσε να πάει και αστυνομικός στο σπίτι του να τον καλέσει να καταθέσει.

Στη συνέχεια, ο ίδιος θα δώσει την δική του εκδοχή και εν συνεχεία ο ανακριτής θα αποφασίσει για προφυλάκιση ή μη.

Έγκριτοι νομικοί των Βρυξελλών αναφέρουν ότι επειδή έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια, το πιο πιθανόν είναι να μην προφυλακιστεί, αλλά αντιθέτως να δοθεί ημερομησία της δίκης λ.χ. σε ένα εξάμηνο και μέχρι τότε ο ίδιος θα παραμένει εκτός φυλακής και χωρίς περιοριστικούς όρους.

Εφόσον καταδικαστεί για βιασμό, η ποινή είναι από 5 μέχρι 10 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ