Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σεισμός στην Εύβοια: Απανωτοί μετασεισμοί, “θορυβήθηκε” η Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης ανοιχτά της Εύβοιας, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή και στην Αττική.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 και είχε επίκεντρο 9 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες.

Ωστόσο, συνεχίζονται οι μετασεισμοί καθώς περίπου 50 λεπτά μετά τα 4,8 Ρίχτερ που είχαν σημειωθεί στις 6:32, ο πρώτος μετασεισμός σημειώθηκε στις 7:23 και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ ενώ ακολούθησε με διαφορά 1 λεπτού δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στις 7:24.

 

Γιατί ήταν τόσο έντονοι οι μετασεισμοί

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μίλησε σε γνωστή ιστοσελίδα και όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο ρήγμα «δεν το είχαμε καθόλου υπόψη μας», καθώς πρώτη φορά καταγράφεται σεισμός στο συγκεκριμένο σημείο

«Το ρήγμα αρχίζει από τον Μυλοπόταμο στην Εύβοια και φτάνει μέχρι τα Στύρα», εξήγησε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Για τον λόγο που οι σεισμοί ήταν τόσο έντονοι και στην Αττική, εξηγεί τα εξής: «Το ρήμα αυτό δίνει σεισμούς – απ’ ό, τι φαίνεται – που δημιουργούν έντονο φαινόμενο της κατευθυντικότητας, με τους σεισμούς να στοχεύουν Αθήνα. Γι’ αυτό και οι σεισμοι ήταν τόσο αισθητοί στο Λεκανοπέδιο».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ