Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σήμερα στη Βουλή η ψηφοφορία για το κόμμα Κασιδιάρη – «Μάχη» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα… χαρακώματα αναμένεται να μπουν σήμερα τα κόμματα στη Βουλή με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Περνά σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής η συμπληρωματική τροπολογία που θα μπλοκάρει τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη.

H συζήτηση στο Κοινοβούλιο, για τη βελτιωτική ρύθμιση που αποτρέπει τη συμμετοχή στις κάλπες εγκληματικών οργανώσεων, αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:30.

Η συμπληρωματική τροπολογία που αφορά την έλεγχο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου στους συνδυασμούς κομμάτων για την συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε χθες στη Βουλή, από τον εισηγητή της μειοψηφίας και τους αγορητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά την β’ ανάγνωση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Όπως έχει διαφανεί, η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσανατολίζεται είτε να απέχει από την ψηφοφορία είτε να μετέχει αλλά να δηλώσει «παρών».

Θυμίζουμε ότι χθες το πρωί, την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν για τη δήλωσή του με την οποία ασκούσε κριτική στη διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν στη Βουλή τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση για να μπει ανάχωμα στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», που, όπως είπε, θέλει με «φερετζέ» να πάρει μέρος στις εκλογές, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κατοίκους στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, είπε: «Με αυτές τις θεσμικές βαναυσότητες, με αυτόν τον θεσμικό ερασιτεχνικό, γίνονται χορηγοί του Κασιδιάρη. Θα τρίβει τα χέρια του με όλα αυτά που βλέπει. Είχαμε προειδοποιήσει ότι αφήνουν ορθάνοιχτο τον δρόμο για να κατέβει. Απευθύνουμε έκκληση να σοβαρευτούν και να φέρουν στη Βουλή την τροπολογία που είχαμε καταθέσει. Αλλιώς ας αναλάβουν την ευθύνη. Θα απέχουμε προφανώς. Θα πάμε να ψηφίσουμε το λάθος;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ