Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφαση για το αν η Εύα Καϊλή θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη καλείται να πάρει σήμερα το προδικαστικό συμβούλιο στην υπόθεση «Qatargate».

Η Εύα Καϊλή θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη να το αποδείξει, τόνισε o δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στους ανταποκριτές των Βρυξελλών.

Από την άλλη, ενδιαφέρον και ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις Παντσέρι ο οποίος φέρεται να είπε ότι έδινε στον ευρωβουλευτή Ταραμπέλα μίζες των 20.000 ευρώ ανά φορά μέσα σε χάρτινες σακούλες. Ο Ταραμπέλα από την πλευρά του είπε στο RTL ότι περιμένει τις αρχές να τον καλέσουν και δεν θα κάνει σχόλια προς το παρόν.

 

Ο Παντσέρι έτοιμος για αποκαλύψεις

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, «ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ».

Οι φόβοι ο Παντσέρι να εμπλέξει και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραμένουν. Κανένας δεν αποκλείει τίποτα ενώ το τεράστιο πολιτικό θέμα θα προκύψει εάν εμπλέξει και στελέχη της Κομισιόν, είτε της τωρινής είτε της προηγούμενης.

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής φέρεται να «καίει» τους Ταραμπέλα και Κοτσολίνο, με τον πρώτο να αναφέρουν πηγές πως έχει παραδεχτεί ότι του έδωσε 120.000 ευρώ προκειμένου να στηρίξει τις θέσεις του Κατάρ. Ο Ταραμπέλα ρωτήθηκε για την πληροφορία από κανάλι, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως πρώτα θα καταθέσει στις Αρχές.

Ο ευρωβουλευτής τέθηκε εκτός Σοσιαλδημοκρατών λόγω των αποκαλύψεων του Παντσέρι. Για την ώρα παραμένει στη θέση του ευρωβουλευτή, αλλά πλέον θα συγκαταλέγεται στους «μη εγγεγραμμένους», που δεν ανήκουν σε καμία πολιτική ομάδα, για όσο διαρκεί η έρευνα. Ο Παντσέρι, «καίει» επίσης τον Αντρέα Κοτσολίνο, που αποσύρθηκε μόνος του.

 

[Με πληροφορίες από kathimerini.gr και iefimerida.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ