Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ρωσία: Οι δυνάμεις της Wagner οπισθοχωρούν για να αποφευχθεί η αιματοχυσία – Αποδέχτηκε πρόταση Λουκασένκο ο Πριγκόζιν

Δημοσιεύθηκε

στις

Το γραφείο του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο, αναφέρει ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν συμφώνησε σε αποκλιμάκωση της κατάστασης καθώς και σε διακοπή της πορείας των μαχητών της Wagner προς τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή έτσι ώστε να σταματήσει η ανταρσία της Wagner.

Ο Γεβγέν Πριγκόζιν μέσα από το κανάλι του στο Telegram, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner φεύγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κινούνταν τις τελευταίες ώρες.

Στην ουσία, ο αρχηγός των μισθοφόρων επιβεβαίωσε τη δήλωση Λουκασένκο ότι επήλθε συμφωνία για αποκλιμάκωση.

Η δήλωση της υπηρεσίας Τύπου του Λουκασένκο σχετικά με την κατάσταση μετά την ανταρσία της ομάδας Wagner:

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Γεβγέν Πριγκόζιν.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Γεβγέν Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το μπλοκ εξουσίας της χώρας για αυτήν την κατάσταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ