Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πώς έκαναν κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων – Ασφαλής η διεξαγωγή των Πανελλαδικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομάδα ή μεμονωμένους χάκερς, εντός της Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, πίσω από τα 165 εκατομμύρια αιτήματα, που οδήγησαν στη διήμερη, διαδοχική, κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, αναζητούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αφού εξακριβώσουν τη μεθοδολογία του «κυβερνο-χτυπήματος», θα επιχειρήσουν να ταυτοποιήσουν τους χάκερς που έβαλαν στο στόχαστρο και «έριξαν» την ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων, στέλνοντας μαζικά και υπεράριθμα αιτήματα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην εν εξελίξει έρευνα για τα αίτια της κατάρρευσης, ζητήθηκε μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου, ο οποίος διαβίβασε την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο.

«Στοχοποιούν ένα σέρβερ συγκεκριμένα και στέλνουν περισσότερα ερωτήματα από όσα μπορεί να διαχειριστεί. Αν για παράδειγμα η ιστοσελίδα έχει δυναμική για 1.000, στέλνουν 50.000», αναφέρουν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να λειτούργησαν οι χάκερς. Όπως σημειώνουν: «Δεν πρόκειται για χάκινγκ διείσδυσης, δηλαδή δεν είχαν στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποιο σύστημα για υποκλοπή δεδομένων, αλλά ήθελαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση της σελίδας». Έχοντας ως δεδομένο το κίνητρο των χάκερς, τα στελέχη της Υπηρεσίας θα επιχειρήσουν σε πρώτη φάση να διασταυρώσουν τη μέθοδο που «έριξε» την ιστοσελίδα.

 

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Σχετικά με την διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων που αρχίζουν αύριο, είπε ότι «είναι απολύτως διασφαλισμένη η διεξαγωγή τους, το λέω με κεφαλαία γράμματα, να είναι σίγουροι μαθητές και γονείς».

Συμπλήρωσε ότι «σίγουρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να φθάσουν τα θέματα στους μαθητές» και ότι «έχει διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις». Όπως είπε ο κ. Κόπτσης για την κυβερνοεπίθεση των προηγούμενων ημερών, «στόχος ήταν η αναταραχή, η αστάθεια και ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των πολιτών».

 

 

[Με πληροφορίες από iefimerida.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ