Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Πότε και από πού ξεκινάει η νέα κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Κακοκαιρία από αύριο Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε ποιες περιοχές θα εντοπίζονται τα φαινόμενα.

Κακοκαιρία προ των πυλών καθώς τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα από το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας.

Τα φαινόμενα τα οποία την Κυριακή θα είναι κατά τόπους έντονα, με κεραυνούς και μεγάλο όγκο νερού, αναμένεται να διαρκέσουν έως και την Τετάρτη, όπου σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα σημιεωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

Η ψυχρή λίμνη που θα πλήξει τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο φέρνει φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και βροχερό καιρό.

Η πρόγνωση μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που έρχεται

Α. Τυράκη: Οι περιοχές και τα διαστήματα που θα ξεσπάσει η κακοκαιρία

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατοκύριακο, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο.

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης, στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σάκης Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα πέσουν βροχές και καταιγίδες – Πότε έρχονται στην Αττική

Με βροχές και καταιγίδες φεύγει η εβδομάδα και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δίνει το στίγμα του καιρού για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στους χάρτες που δημοσιεύει, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Παρασκευή με τα φαινόμενα να είναι έντονα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή 26/5

Όπως επισημαίνει πάνω στους χάρτες, οι πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνουν μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα βροχής ή μπόρας.

Όσο πιο σκούρες πράσινες και κυρίως όσο πιο κοντά σε κιτρινοπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη φαίνεται ότι θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία την Κυριακή 26/5, ενώ και στην Αττική αναμένονται βροχές.

Όπως φαίνεται και στους χάρτες έντονα φαινόμενα θα ξεσπάσουν την Κυριακή 26/5 στις εξής περιοχές:

Κιλκίς
Φλώρινα
Καστοριά
Ιωάννινα
Καρδίτσα
Λαμία
Λειβαδιά
Κόρινθος
Καλαμάτα
Τρίπολη

 

 

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προσοχή το Σαββατοκύριακο – Κεραυνοί, χαλαζοπτώσεις και μεγάλος όγκος νερού

Στροφή του καιρού το Σαββατοκύριακο με βροχές καταιγίδες αλλά και μεγάλους όγκους νερού σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Κατά τόπους αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως και την Τετάρτη όπου και σιγά σιγά θα υποχωρήσει και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

Θα βρεθούμε σε μία επίδραση ψυχρών λιμνών, δηλαδή πιο ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν και τη χώρα μας.

Το Σάββατο, θα δημιουργηθεί έτσι μια θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους αλλά και των υψηλότερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να έχουμε αυτήν την αστάθεια και να εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες ιδιαίτερα στον ηπειρωτικό κορμό και κατά κανόνα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Κυριακή, δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο. Και πάλι το μεσημέρι προς το απόγευμα θα εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα αστάθειας στον ηπειρωτικό κορμό αλλά και μέσα στο Ιόνιο και προς το δυτικό και βορειοδυτικό Αιγαίο.

Είναι φαινόμενα που θέλουν προσοχή καθώς μπορεί να συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών ή και χαλαζοπτώσεις ακόμα και μεγάλους όγκους νερού.

Προσοχή μπορεί να πέσει πολύ νερό σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έτσι θα ξεκινήσει και η επόμενη εβδομάδα με τον υδράργυρο να είναι κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, δηλαδή 26 με 28 βαθμούς Κελσίου για πολλές περιοχές της χώρας μας.

Με αστάθεια λοιπόν ξεκινάει η νέα εβδομάδα μέχρι και την Τετάρτη όπου ανεβαίνει η θερμοκρασία και να υποχωρεί η αστάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ