Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πτώση Phantom: Εντείνεται η αγωνία για τον κυβερνήτη – Πυρετώδεις έρευνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή συντριβής του αεροσκάφους Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, σμηναγού Ευσταθίου Τσιτλακίδη, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ερευνών, έπειτα από 72 ώρες οι έρευνες σταματούν, ωστόσο στο παρελθόν αυτός ο χρόνος έχει επιμηκυνθεί για ακόμη δύο 24ωρα, φθάνοντας στις 120.

Αν και η θαλάσσια περιοχή στην οποία διεξάγονται οι έρευνες είναι περιορισμένη, όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες εξανεμίζονται. Για τις έρευνες χρησιμοποιείται υποβρύχιο μη επανδρωμένο σκάφος, το οποίο όμως μπορεί να φθάσει σε βάθος 100 μέτρων, ενώ στην περιοχή ο βυθός βρίσκεται στα 1.000 μέτρα.

Το F-4 της 338 Μοίρας είχε απογειωθεί από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης σε ζεύγος μαζί με ακόμη ένα αεροσκάφος του ίδιου τύπου. Το ζεύγος των F-4 πραγματοποιούσε πτήση χαμηλής ναυτιλίας σε ύψος 300 ποδιών πάνω από τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όταν το ένα από τα δύο συνετρίβη στις 10.30 το πρωί. Αμέσως το αεροσκάφος που έμεινε στον αέρα άρχισε να κινείται πάνω από το σημείο της συντριβής, προκειμένου να γίνει ταχύτατα ο εντοπισμός του από τις δυνάμεις που έσπευσαν να επιχειρήσουν έρευνα και διάσωση.

Παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με το δυστύχημα, οι πρώτες πληροφορίες συντείνουν στο ότι οι χειριστές δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση των εκτινασσόμενων θέσεών τους, ούτε όμως και να επικοινωνήσουν μέσω του ασυρμάτου για κάποιο πιθανό πρόβλημα. Μετά και τη χθεσινή συντριβή, ο αριθμός των Phantom τα οποία υπηρετούν με αξιοπιστία υπό τα χρώματα της Π.Α. τα τελευταία 50 χρόνια, μειώθηκε στα 33.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ