Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Περισσότεροι από 5.000 πολίτες στην πασχαλινή γιορτή της Περιφέρειας Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η παρουσία χιλιάδων συμπολιτών μας στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Αττικής μας δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Εύχομαι το Αναστάσιμο φως να δίνει υγεία και δύναμη σε όλους». Αυτό υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης από το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», όπου χιλιάδες πολίτες διασκέδασαν στη μεγάλη πασχαλινή γιορτή που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τους όμορους δήμους και τον  φορέα διαχείρισης του Πάρκου.

Με παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα, τον παραδοσιακό οβελία, πλούσια εδέσματα, πολύ κέφι και χορό γιόρτασαν περισσότεροι από 5.000 πολίτες στη γιορτή-θεσμό που καθιέρωσε η Περιφέρεια για όσους συμπολίτες παραμένουν στην πρωτεύουσα την ημέρα του Πάσχα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.
Συνδιοργανωτές της Περιφέρειας και του Φορέα του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στη γιορτή που αποτελεί και πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, είναι η δήμοι: Ιλίου και Αγ. Αναργύρων Καματερού, όπως σημειώνεται. Συμμετείχαν, επίσης, οι δήμοι Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Πετρούπολης και Αιγάλεω.

Ο περιφερειάρχης από νωρίς το πρωί έδωσε το παρών στο Μητροπολιτικό Πάρκο συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες  και τα στελέχη των φορέων, ενώ  ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η υπόσχεση ότι η μεγάλη γιορτή του Πάσχα θα γίνει θεσμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο της καρδιάς μας γίνεται πράξη. Και εφέτος βρισκόμαστε εδώ, για να γιορτάσουμε την ημέρα της Λαμπρής, παραδοσιακά, όλοι μαζί σε μια παρέα, όπως ταιριάζει σε ένα ελληνικό Πάσχα. Με την Αναστάσιμη χαρά, ζωντάνια και κέφι, ας χαρούμε τη σημερινή γιορτή, ανοίγοντας τις καρδιές και τις αγκαλιές μας. Ευχαριστώ θερμά, πρώτα από όλους, τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μοιράστηκαν τη χαρά τους μαζί μας. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους του Πάρκου, της Περιφέρειας και τους εθελοντές για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή αυτής της γιορτής. Ευχαριστώ επίσης τους δημάρχους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων-Καματερού για τη συνεργασία, καθώς και όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβρας, Πετρούπολης και Αιγάλεω. Να ευχαριστήσουμε παράλληλα και όλους όσοι βοήθησαν με τις χορηγίες τους και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής, συνδράμοντας στη διοργάνωση στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης αποτελεί πλέον μια όαση πρασίνου και αναψυχής, έναν τόπο σταθερής συνάντησης και αναφοράς. Είναι το Πάρκο της Καρδιάς μας. Χριστός Ανέστη!».

Στο πάρκο υπήρχαν εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, ενώ τοπικοί σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Γ. Κοτσίνης με πλήθος μουσικών και τραγουδιστών να εναλλάσσονται στην μουσική σκηνή κρατώντας αμείωτο το κέφι του κόσμου.

Παρόντες στην εκδήλωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ήταν ο βουλευτής Γ. Λοβέρδος, οι δημαρχοι Αγίων Αναργύρων Καματερού Στ. Τσίρμπας, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθ. Λέκκας, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Περιφέρειας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ