Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερίκος μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις για το κόμμα Κασιδιάρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για τη δημόσια δήλωση του με την οποία ασκούσε σκληρή κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του περί ευθείας παρέμβασης της κυβέρνησης με την τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση για το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Τζανερίκος έκανε λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ υπογράμμισε ότι η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη απάντηση ήρθε από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος τόνισε ότι «σε δημοκρατικά πολιτεύματα η νομοθέτηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Βουλής και όχι στην επιλογή του κάθε δικαστή».

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήρε θέση και ως συνταγματολόγος, τόνισε ότι πρόκειται για κάτι το «αδιανόητο θεσμικά», ενώ κάλεσε τον Χρήστο Τζενερίκο να «προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία».

Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις. Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ