Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στους Δήμους – Διαμαρτυρία για τον θάνατο της εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποιήσεις σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στους δήμους όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Παράλληλα, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό κ. Βορίδη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε την διεξαγωγή 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και καλεί τους εργαζόμενους όλων των Δήμων της χώρας να λάβουν μέρος αγωνιστικά και δυναμικά, προκειμένου να καταδικάσουν, αφενός την άκρως επικίνδυνη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση και τους Αιρετούς και αφετέρου την εγκληματική αδιαφορία στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αποφυγή των Εργατικών Ατυχημάτων και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Επίσης, α πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 10:00 το πρωί, και θα ακολουθήσει Πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), όπου και θα ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, έχει αποφασιστεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με θέμα συζήτησης την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ