Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Πέτσας: “Πιθανό το ευρύτερο κλείσιμο σχολείων λόγω κορωνοϊού”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο ενδεχόμενο να κλείσουν προληπτικά τα σχολεία λόγω του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «είναι πιθανό να προχωρήσουμε και σε ευρύτερο κλείσιμο σχολείων. Από εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι πώς στηρίζεται ο εργαζόμενος που θα αναγκαστεί να μείνει στο σπίτι, για να έχει τη φροντίδα των παιδιών του. Αυτά θα εξεταστούν σήμερα».

Σε ερώτηση αν θα ακυρωθούν φοροελαφρύνσεις λόγω κρίσεως και κορωνοϊού (δηλαδή μειώσεις ΕΝΦΙΑ και εισφοράς αλληλεγγύης το 2020), ο κύριος Πέτσας ήταν κατηγορηματικός ότι «καμία περίπτωση δεν υπάρχει να συμβεί αυτό. Σκοπός είναι να αντιμετωπισθεί ο βασικός λόγος της πτώσεως της ζήτησης. Εμείς θα τονώσουμε τη ζήτηση με οριζόντια μέτρα και θα στοχεύσουμε κάποιους συγκεκριμένους κλάδους» με άμεσο πρόβλημα που χρειάζεται στήριξης».

Για κορωνοϊό και οικονομικά μέτρα

“Δίνουμε προτεραιότητα στη δημόσια υγεία. Η προτεραιότητα, όμως, αυτή συνεπάγεται ένα οικονομικό κόστος και, άρα, πρέπει να υπάρξουν οριζόντια μέτρα στήριξης της οικονομίας.  Έχουμε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το πλαίσιο και για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ανάλογα με το πώς εξελίσσεται αυτό το σενάριο, θα λαμβάνονται και τα μέτρα. Αυτή τη στιγμή, είμαστε στην αξιολόγηση για την έκταση που πρέπει να έχουν τα μέτρα. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί το βασικό πρόβλημα της ζήτησης, η οποία πέφτει: Πρώτον, γιατί μειώνονται οι τουριστικές ροές. Δεύτερον, γιατί υπάρχει αβεβαιότητα και ο κόσμος δεν καταναλώνει. Τρίτον, γιατί αναγκάζονται να κλείσουν κάποιες επιχειρήσεις ή να έχουν μικρότερο τζίρο. Εμείς θα τονώσουμε τη ζήτηση με οριζόντια μέτρα και θα στοχεύσουμε και κάποιους συγκεκριμένους κλάδους.

Είναι πιθανό να προχωρήσουμε και σε ευρύτερο κλείσιμο σχολείων. Από εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι πώς στηρίζεται ο εργαζόμενος που θα αναγκαστεί να μείνει στο σπίτι, για να έχει τη φροντίδα των παιδιών του. Αυτά θα εξεταστούν σήμερα” δήλωσε στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ