Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ο καιρός αλλάζει από σήμερα – Πού και πότε θα βρέξει

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καιρός αλλάζει από σήμερα καθώς όπως φαίνεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για τις επόμενες μέρες με βροχές και καταγίδες.

Η αλλαγή του καιρού ξεκινάει σήμερα στη μισή Ελλάδα και από το μεσημέρι.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως ο καιρός αναμένεται να μεταβληθεί προμηνύοντας μία τριήμερη κακοκαιρία λόγω του φαινομένου της «ψυχρής λίμνης». Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει πως οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να αλλάξουν, προχωρώντας προς το Σαββατοκύριακο, με βροχές και καταιγίδες.

Στη συνέχεια ωστόσο οι ασταθείς αέριες μάζες θα αρχίσουν να πλήττουν όλο και περισσότερες περιοχές, λόγω του φαινομένου της «ψυχρής λίμνης».

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς μιλά για το φαινόμενο αλλά και για τον άστατο καιρό που αυτό θα προκαλέσει. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κυριάρχησαν υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να αγγίζει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Κολυδά, οι θερμοκρασίες αυτές το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσουν παρελθόν. «Δεν πρόλαβε να τελειώσει ακόμη η ζέστη και η σκόνη και ήδη στη ζωή μας μπήκε στους τίτλους των ΜΜΕ ο «καιρός της Ψυχρής Λίμνης» που έρχεται από το Σαββατοκύριακο για να μας τα κάνει απλά -όπως πάντα-…μούσκεμα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

Το meteo αναφέρει ότι το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 αναμένονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές ενώ τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των ηπειρωτικών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 30, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 13 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 28, στις Κυκλάδες από 15 έως 28, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του Δωδεκάνησα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-05-2024

Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα οι οποίες θα εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόνησσο, από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το απόγευμα στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 21 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-05-2024

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη βόρεια ηπειρωτική χώρα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά ασθενείς μεταβλητοί, στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης από τις βραδινές ωρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-05-2024

Στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ