Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τις δεύτερες κάλπες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου μισή ώρα και οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου συνέρχεται σε συνεδρίαση μιας ημέρας, κατά την οποία υπάρχει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών και η οποία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου.

Ακολουθεί η εκλογή προεδρείου της Βουλής και την επόμενη μέρα θυροκολλάται το προεδρικό διάταγμα το οποίο προσυπογράφεται από το μεταβατικό Υπουργικό Συμβούλιο για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών, μέσα σε 30 ημέρες από τις διερευνητικές, και την ημέρα σύγκλησης της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου,.

Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι η ημέρα δημοσίευσης του προεδρικού διατάγματος, οπότε και τίθενται σε ισχύ, σύμφωνα με τον νόμο, μια σειρά από διαδικασίες και προθεσμίες στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες.

Πώς θα προχωρήσουμε μέχρι τις δεύτερες κάλπες

Η κ. Σακελλαροπούλου θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα που προβλέπει το Σύνταγμα και είναι η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως επικρατέστερο φέρεται το όνομα του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Σαρμά για την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού ως ο αρχαιότερος μεταξύ των ανώτατων δικαστών.

Με τη σειρά του ο κ. Σαρμάς θα ορίσει και την υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία αναμένεται να αποτελείται από πρόσωπα που θα απολαμβάνουν την όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ