Στις 5 Απριλίου θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το «Γέφυρα 2» , στο οποίο υπολογίζεται ότι δικαιούχοι είναι από 100.000 έως 150.000 επιχειρήσεις όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου εισήχθη ως κατεπείγον το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα ενίσχυσης λόγω κορονοϊού.

Στο εν λόγω πολυνομοσχέδιο εντάσσεται το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» που αφορά την στήριξη των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας η κυβέρνηση ήδη υλοποιεί, με μεγάλη επιτυχία, το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για δανειολήπτες, οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και έχουν δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην 1η κατοικία. «Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, αφού ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 160.000 μέσα σε διάστημα 3 μηνών, 23 φορές υψηλότερος από τον αριθμό των αιτήσεων που υπεβλήθησαν στο προσωρινό πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, το οποίο είχε διάρκεια 13 μήνες. Το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που θα έχει καταβληθεί – μέχρι αύριο – στους δικαιούχους του προγράμματος θα ανέλθει στα 96 εκατ. ευρώ. Μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου είχαν επιδοτηθεί 113.514 δάνεια και 72.134 δικαιούχοι» σημείωσε.

Η διαδικασία της αίτησης στο νέο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» είναι πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά. «Στόχος μας είναι η πλατφόρμα να είναι διαθέσιμη στις 5 Απριλίου, έτσι ώστε, το αργότερο τον Μάιο, να καταβληθεί η πρώτη κρατική επιδότηση που θα καλύψει αναδρομικά και τον μήνα Απρίλιο» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

Τα κριτήρια για το «Γέφυρα 2»:

Νενα
Νενα