Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ξεκίνησε η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα – Πανάκριβες οι μετακινήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε η μεγάλη φυγή των Αθηναίων για τις γιορτές του Πάσχα, με την έξοδο προς τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα να αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο για τις πιο κοντινές αποδράσεις

Ήδη βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, τα οποία θα διαρκέσουν έως και τις 12 Μαΐου και ταυτόχρονα γίνονται συστάσεις στους οδηγούς για την ασφαλή μετάβαση στους προορισμούς τους.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί περιλαμβάνουν και απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών σε αυτοκινητόδρομους και εθνικές οδούς για συγκεκριμένες ημέρες.

Πάντως και φέτος η μετακίνηση είναι «τσουχτερή», καθώς οι εκδρομείς θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για τη μετακίνηση τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με πλοίο.

Για παράδειγμα, συνυπολογίζοντας κάποιος το κόστος των καυσίμων και των διοδίων για ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, θα δει ότι θα χρειαστεί να πληρώσει τουλάχιστον 150 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά εκεί το ταξίδι είναι ακόμα πιο ακριβό.

Συγκεκριμένα, για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια στην Πάρο, θα χρειαστεί περίπου 400 ευρώ για τα εισιτήρια και επιπλέον 100 ευρώ για το αυτοκίνητο. Το ποσό των 196 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει ένα ζευγάρι, χωρίς αυτοκίνητο που θέλει να ταξιδέψει με πλοίο στην Κρήτη.

Τέλος, η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται οριακά κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο πανελλαδικά, ενώ σε 20 νομούς της χώρας ξεπερνούν τα 2 ευρώ / λίτρο, φτάνοντας ακόμα και στα 2,2 ευρώ στις Κυκλάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ