Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Κανονικά τα τακτικά χειρουργεία από τη Δευτέρα (27/5)

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις των γιατρών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Δεν θα ανασταλούν τακτικά χειρουργεία από την ερχόμενη Δευτέρα (27/5), ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, προκειμένου να αποφασίσει για την αναστολή των τακτικών χειρουργείων. Στην απόφαση, το ΔΣ έλαβε υπόψιν την «κατηγορηματική διαβεβαίωση» της διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας και του διευθυντή Χειρουργικού Τομέα ότι «με το υπάρχον προσωπικό δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και δύνανται να λειτουργούν καθημερινά οι τρεις χειρουργικές τράπεζες».

Έπειτα από αυτό, το ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού αποφάσισε ομόφωνα «τη μη αναστολή των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, από Δευτέρα 27.05.2024».

Νωρίτερα σήμερα, οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία ανέστειλαν το κλείσιμο των χειρουργείων που είχαν εξαγγείλει για την 1η Ιουνίου. Κατέληξαν σε αυτή την απόφαση έπειτα από διαβουλεύσεις με τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, κατήγγειλε χθες σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό και τη λειτουργία των χειρουργικών τομέων στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, στο πρώτο νοσοκομείο είναι σε αναμονή 2.016 τακτικά χειρουργεία και στο δεύτερο 1.000. «Η λίστα αναμονής για χειρουργείο είναι 14 με 15 μήνες και σε περιπτώσεις βαριών χειρουργείων που μετά απαιτείται εισαγωγή σε ΜΕΘ για παρακολούθηση μπορεί και μεγαλύτερη», επεσήμανε, τονίζοντας ότι υπάρχει «σοβαρή έλλειψη νοσηλευτών στη ΜΕΘ του Αγίας Σοφίας καθώς για 10 κλίνες έχουν απομείνει 13 νοσηλευτές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ