Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα Ιωνία: Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του Τάκη Σινόπουλου – Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος [Εικόνα]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα στη Νέα Ιωνία.

Κατά τις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι κατέστρεψαν τη βάση και έκλεψαν την προτομή, από ορείχαλκο, του ποιητή Τάκη Σινόπουλου.

Όπως αναφέρεται, μόλις έγινε αντιληπτό ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές.

 

 

Η προτομή του αγάλματος έγινε από τον γλύπτη Δημήτρη Αρμακόλα και τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, έναντι του Ιδρύματος που φέρει το όνομα του ποιητή Τάκη Σινόπουλου, τον Ιούνιο του 2006.

Η ανάθεση στον γλύπτη έγινε από τον Δήμο Νέας Ιωνίας μετά και από πρόταση του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης».

 

Τι δηλώνει στο Χ-τύπο ο Πρόεδρος του Ιδρύματος “Τάκης Σινόπουλος”

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr μίλησαν αποκλειστικά με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος “Τάκης Σινόπουλος” που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, τον κ. Ξάνθο Μαϊντά ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το συμβάν αναφέροντάς μας τα εξής: “Η συναισθηματική αξία τιμής που αποδίδεται στον Τάκη Σινόπουλο με την προτομή είναι μεγάλη. Πρόκειται για κλοπή και αθλιότητα που αποδεικνύει ότι εκτός από τους ανθρώπους υπάρχουν και υπάνθρωποι. Όσον αφορά την ιστορία της προτομής ο Τάκης Σινόπουλος ήταν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές του 20ου αιώνα. Έζησε στην Ιωνία ως γιατρός και πρόσφερε πάρα πολλά. Αργότερα πολύ μετά το θάνατό του ο Πρόεδρος του τότε Ιδρύματος  ο αείμνηστος Χρήστος Ρουμελιωτάκης έκανε πρόταση και προχώρησε η διαδικασία προτομής του ποιητή από τον γλύπτη Αρμακόλα , οποίος έχει φύγει από τη ζωή και έγινε η ανέγερση από το Δήμο Νέας Ιωνίας. Έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις και έχουν ενημερωθεί όλες οι αρχές του τόπου μας.”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ