Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

“Μπάλλος”: Απίστευτες εικόνες από όλη τη χώρα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάλλος στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να αναμένονται και σήμερα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας και στην Πίνδο.

Χθες η μέρα ήταν δύσκολη για πολλές περιοχές της χώρας με τα νερά να φτάνουν σε πρωτοφανή επίπεδα και οι πλημμύρες να διαδέχονται η μια την άλλη. Λόγω της έντασης αυτών των φαινομένων, μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Εύβοια.

Η κυκλοφορία και η διέλευση των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος διεξάγεται κανονικά καθώς άνοιξαν περίπου στις 06.30 το πρωί, μετά το κλείσμο που ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία. Προβλεπόταν να αποδοθούν σε κυκλοφορία στις 8 το πρωί- με βάση τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας- ωστόσο δόθηκαν σε κυκλοφορία μιαμιση ώρα νωρίτερα. Κλειστή παραμένει η Πειραιώς στη Χαμοστέρνας, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε Μαρκόπουλο, Νέα Χαλκηδόνα και παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, εξαιτίας του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο απέκτησε ιδιαίτερη «δύναμη» εξαιτίας του ότι η θάλασσα είναι ακόμη ζεστή. Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχαμε περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής με τα μεγαλύτερα ύψη να καταγράφονται στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά) Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά). Για να καταλάβουμε την ποσότητα του νερού αξίζει να σημειωθεί ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα.

Οι εικόνες που έγιναν viral αποτυπώνουν έντονα το μέγεθος της κακοκαιρίας:

Φωτογραφία: kathimerini.gr

Φωτογραφία: ethnos.gr

 

Αναλυτικά ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα

 

Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά χαμηλές για την εποχή στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 8 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

Δείτε επίσης: Έκτακτο: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, με τάση υποχώρησης από το απόγευμα. Επίσης, θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην αναγγελία των θυελλωδών ανέμων της για την Παρασκευή, η ΕΜΥ αναφέρει εκτεταμένο χαμηλό βαρομετρικό στο Ιόνιο, το οποίο κινείται αργά προς τα ανατολικά, βαθαίνει και αναμένεται αργότερα στις ακτές της Πελοποννήσου.

 

 

 
[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ