Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα – Πού έχουμε αλλαγή με βροχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καιρός το Πάσχα φαίνεται να κλειδώνει σιγά – σιγά. Η μέρα που θα έχουμε αλλαγή και πού ενδέχεται να σημειωθούν βροχές.

Ο καιρός το Πάσχα δείχνει να κλειδώνει και οι πρώτες προγνώσεις των μετεωρολόγων έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αστάθεια «βλέπει» ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες και συννεφιά. Την ίδια ώρα και Τάσος Αρνιακός προβλέπει βροχές στα δυτικά και βόρεια της χώρας την Κυριακή του Πάσχα.

Αν και ακόμα είναι νωρίς για να «κλειδώσει» οριστικά ο καιρός του Πάσχα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αστάθεια και βροχές προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ οι πρώτες ενδείξεις για την Κυριακή του Πάσχα είναι ότι ο καιρός θα είναι βροχερός τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές και από το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο από την Κυριακή των Βαΐων το κύριο γνώρισμα του καιρού είναι οι βοριάδες.

Η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι μια μέρα με 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Συννεφιά θα υπάρξουν μόνο σε Κυκλάδες, Κρήτη και λίγο προς τη Νότια Εύβοια. «Το πιο σημαντικό είναι ότι τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη οι άνεμοι θα φτάσουν στα 8 μποφόρ» ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Τη Μεγάλη Τρίτη ενδεχομένως να σημειωθούν τοπικές βροχές στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη ως επί το πλείστον, αλλά μπορεί να βρέξει και λίγο στη Νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αναμένονται λίγες νεφώσεις ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμαίνεται από 26 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 με 25 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς.

Tη Μεγάλη Τετάρτη οι άνεμοι θα υποχωρήσουν λίγο οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ, αλλά πιο καλές θάλασσες ενώ θα υπάρχει αραιή συννεφιά και ίδιες θερμοκρασίες.

Ωστόσο, από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά φαίνεται όντως μια αλλαγή του καιρού αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος. Θα υπάρξουν κάποιες μπόρες περισσότερο στα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει πλέον.

Τη Μεγάλη Παρασκευή δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες μετακινήσεις, όμως θα υπάρχει κάποια αστάθεια.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε κάποια αστάθεια στη Βόρεια Ελλάδα, κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία λίγο θα ανέβει. Θα πάμε δηλαδή στους 26 με 28 βαθμούς σε όλες τις περιοχές της χώρας» εξήγησε και πρόσθεσε ότι «φαίνεται πάντως μια αστάθεια τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας, δηλαδή Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας».

Βροχές σε ορισμένες περιοχές την Κυριακή του Πάσχα «βλέπει» ο Τάσος Αρνιακός

«Νομίζω ότι ο καιρός θα μας βοηθήσει. Δεν φαίνεται κάτι σπουδαίο, κάτι δυνατό. Ανοιξιάτικος θα κινηθεί ο καιρός μέχρι και το Πάσχα. Μόνο κάποιες τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στις ορεινότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Αυτό είναι το γενικό περίγραμμα του καιρού: ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και κάτω δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα και στα νησιά και στην Πελοπόννησο», τόνισε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1.

«Τη Μεγάλη Παρασκευή η αστάθεια παραδοσιακά θα μεγαλώσει. Περιμένουμε και στη Μακεδονία, και στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά κάποιες τοπικές βροχές το μεσημέρι, όχι όμως την ώρα της περιφοράς των Επιταφίων. Το Σάββατο και την Κυριακή περιμένουμε πάλι την ίδια κατάσταση, κυρίως όμως στις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας με κάποιες τοπικές βροχές και μπόρες. Η οδηγία είναι σε αυτές τις περιοχές να βάλουν τον οβελία νωρίς νωρίς το πρωί έτσι ώστε μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι γιατί από εκεί και πέρα ενδεχομένως να έχουμε και κάποιες τοπικές μπόρες» σημείωσε ο Τάσος Αρνιακός.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Βροχές θα σημειωθούν στην βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες και στην Θράκη ως και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Θα φτάσει τους 20 με 24 και τοπικά στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 30-04-2024

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και το μεσημέρι – απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στην Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Λίγες τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στην Εύβοια, την βόρεια Κρήτη και πρόσκαρα τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Στα Δωδεκάνησα και το νότιο τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στρέφονται σε βόρειων διευθύνσεων ίδιας έντασης. Στα ανατολικά βόρειοι 6 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-05-2024

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες έως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τις νότιες νησιωτικές περιοχές με πιθανές τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 02-05-2024

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ