Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μενίδι: Επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου

Δημοσιεύθηκε

στις

Επεισόδια ξέσπασαν χθες στο Μενίδι λόγω του τραυματισμού 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης, όταν ο ανήλικος έφυγε από το βενζινάδικο με το φορτηγάκι που οδηγούσε δίχως να πληρώσει.

Η δυσκολότερη κατάσταση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Αρχές ήταν αυτή στην Αυλίζα Αχαρνών, όπου χθες το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια με Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Οι Ρομά συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην οδό Μόρνου στην περιοχή Αύλιζα, άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα εναντίον  των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν -όλοι ελαφρά- 10 αστυνομικοί. Μάλιστα οι 4 τραυματίστηκαν από σκάγια κυνηγετικών όπλων και οι υπόλοιποι από αντικείμενα που δέχθηκαν και διακομίσθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Νωρίτερα Ρομά είχαν κλείσει την περιφερειακή Αιγάλεω, η οποία παραμένει κλειστή, ενώ για αρκετές ώρες έμεινε κλειστή και η λεωφόρος Φυλής με ομάδες Ρομά που έστησαν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές σε κάδους και λάστιχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ