Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Μειωμένα ενοίκια: Δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων για διορθώσεις λαθών και αποζημιώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις Covid και να αποζημιωθούν για τα «κουρεμένα» ενοίκια που έλαβαν το 2020 έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ΑΑΔΕ άνοιξε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων COVID ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα να επικαιροποιήσουν τα παλαιά ηλεκτρονικά μισθωτήρια με την υποβολή ή διόρθωση δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας.

Από χθες το απόγευμα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ δέχεται αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας»  από τους φορολογούμενους που έμειναν εκτός της κρατικής αποζημίωσης για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.  Από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου και μέχρι τις 19 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλονται διορθώσεις  για λάθη και παραλείψεις σε  δηλώσεις COVID της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

Με νέα απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή καθορίζεται το νέο χρονοδιάγραμμα για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων COVID και των  ηλεκτρονικών μισθωτηρίων. Ειδικότερα:

– Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 μπορούν να δηλωθούν  τα παλαιά μισθωτήρια που έληξαν μέχρι την 12η Ιουνίου 2020.

– Μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 και ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων με μείωση μισθωμάτων κατά 40%, μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή διορθωτικές «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

– Από 16 Μαρτίου και μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 υποβάλλονται διορθωτικές δηλώσεις  για λάθη και παραλείψεις σε  δηλώσεις COVID που υποβλήθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

– Μέχρι 12 Απριλίου 2021 οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων μπορούν να υποβάλλουν  «Δήλωση Covid» και «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και για τον Ιανουάριο 2021.

– Μέχρι 29 Μαρτίου 2021 οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά μπορούν υποβάλλουν δηλώσεις για τον μήνα Ιανουάριο 2021. Πηγή: insider.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ