Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μονόδρομος η επένδυση στην πολιτική προστασία – Θα διαθέσουμε 2,1 δισ. σε υποδομές

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τελετή ονοματοδοσίας των δύο νέων υπερσύγχρονων πλοίων της Πυροσβεστικής που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά βρέθηκε το πρωί της Τεράρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε μονόδρομο τις επενδύσεις στην πολιτική προστασία λόγω της κλιματικής κρίσης τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει κονδύλια 2,1 δισ. για τις υποδομές σε πολιτική προστασσία και πυροσβεστική.

«Με χαρά και συγκίνηση παραβρίσκομαι σήμερα σε αυτή την τελετή ονοματοδοσίας των δύο υπερσύγχρονων σκαφών του πυροσβεστικού σώματος. Ο υπουργός Κλιματικής κρίσης μίλησε για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της πολιτκής προστασίας. Η κλιματική κρίση κάνει μονόδρομο την επένδυση στην πολιτική προστασία» είπε στην αρχή της τελετής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος για την υλοποίηση του προγράμματος Αιγίς, επισημαίνοντας ότι διατίθενται κονδύλια 2,1 δισ. σε υποδομές για πυροσβεστική και πολιτική προστασία.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε ονόματα σε δύο αυτά τα σκάφη στελεχών του ΠΣ που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα και να είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο γιατί ξέρουμε ότι η δουλειά της πρόληψης ξεκινάει το χειμώνα. Είμαι σίγουρος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Ποινή 10 χρόνια και κακούργημα ο εμπρησμός”

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, επισήμανε ότι «η κλιματική κρίση έχει δοκιμάσει τη χώρα μας. Εμείς πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας. Τώρα περνάει ένα νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα που προβλέπει και ποινές για όσους είναι καθ’ έξην εμπρηστές. Πλέον η ποινή θα είναι 10 χρόνια και κακούργημα».

«Το πρώτο κομμάτι είναι η πρόληψη, το δεύτερο η αλλαγή του δόγματος του Πυροσβεστικού σώματος για τις πυρκαγιές και το τρίτο έχει να κάνει με τις προμήθειες εξοπλισμού και νέας τεχνολογίας», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας

«Ο πρωθυπουργός έδωσε ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει το πρόγραμμα Αιγίς και ο εξοπλισμός της πολιτικής προστασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός βρήκε και εξασφάλισε κονδύλια 2,1 δισ. ευρώ. Θα είναι μη πατριωτικό αυτά να μην επιτραπούν σε τεχνολογίες και μέσα και προίκα για τις επόμενες γενιές» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τα δύο νέα πλοία θα λάβουν τα ονόματα του πυρονόμου Σάββα Σάβαρη, πατέρα δύο παιδιών που έχασε τη ζωή του στα 44 χρόνια του σε πυρκαγιά το 2018 στις Σέρρες και του δόκιμου ανθυπουραγού Αριστείδη Μουζακίτη που σε ηλικία 33 ετών άφησε την τελευταία του πνοή το 2017 στο ΓΝΑ μετά από σοβαρό τραυματισμό σε κατάσβεση πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ